SASKin tavoitteena on ihmisarvoinen työ ja elämiseen riittävä palkka kaikille.

11.10.2018 | Uutinen

Jytyläinen yhdistys pyysi 100-vuotislahjaksi tukea maailman kotiapulaisille

Jyty Kuopio perusti 100-vuotisjuhliensa alla keräyksen. Lahjoittajien avulla yhdistys sai vaivattomasti kokoon 850 euroa SASKin kotiapulaisten tukemiseksi tekemän työn hyväksi. Varainkeruu on nyt helppoa kenelle tahansa.
Lue lisää
Kaksi ompelijaa bangladeshlaisessa vaatetehtaassa
23.08.2018 | Blogi

Trendiksi vastuullisuus – ei merimiesraidat

Monessa huushollissa lähtötilanne on tänäkin syksynä tämä: yksi lapsi tarvitsee uudet kumpparit ja toinen urheilukerraston. Itseltä puuttuu säänkestävät housut pyöräilyyn. Hanskoja ja alusvaatteitakin uupuu koko perheeltä. Viikon illat menevät kivasti... Näytä artikkeli
Lue lisää
07.10.2018 | Uutinen

Luisan matka kohti kunnon työtä jatkuu: palkka on yli viisi kertaa parempi kuin ennen

Solidaarista Kunnon työn päivää! Mosambikilainen kotiapulainen Luisa Pascal on saavuttanut jo paremman palkan myös palkallisen vuosiloman.
Lue lisää
01.10.2018 | Uutinen

Marlene toivoo lapsilleen mahdollisuutta tehdä kunnon työtä

Kunnon työn päivää vietetään sunnuntaina 7. lokakuuta muun muassa siksi, että myös maailman köyhimmillä on oikeus ihmisarvoiseen työhön.
Lue lisää
26.09.2018 | Uutinen

H&M:n työntekijät kertovat nälkäpalkoista ja työlakien loukkauksista 

H&M:n vaatteita ompelevat työntekijät kertovat tuoreessa raportissa nälkäpalkoista ja huonoista työoloista. Bulgarialaistehtaalla tienataan alle 10 prosenttia elämiseen riittävistä palkoista, ja töissä pyörtyminen on tavallista myös Intiassa ja Kambodžassa. H&M on luvannut varmistaa tämän vuoden loppuun mennessä, että sen käyttämien tehtaiden työntekijöille maksetaan elämiseen riittävää palkkaa.
Lue lisää
  152
  miljoonaa lapsityöläistä maailmassa

  Vapau­tetaan #koti­orjat
  Kotiorjat eivät kuulu nykypäivään. Tue kamppailua maailman kotiapulaisten oikeuksien puolesta!

  SASK kartalla

  Klikkaa kartalla näkyviä kohteitamme saadaksesi lisätietoa toiminnastamme!

  Yhdistykset ja ammattiosastot ihmisarvoisen työn asialle!

  SASKin kannatusjäsenenä tuette kehittyvien maiden työntekijöitä. Tuellanne muutetaan maailmaa.

  Lue lisää ja liity nyt!

  Kunnon työn lähettiläät

  Vapaaehtoiset lähettiläämme toimivat SASKin äänitorvina omilla työpaikoillaan sekä tapahtumissa ympäri Suomen.

  Veera Hakanperä

  "Jotain omasta innostuksestani SASKin lähettiläänä kertoo se, että kerran kadulla feissasin feissarin! En muista, mitä järjestöä hän edusti, mutta keskustelun päätteeksi olin kertonut kaikenlaista SASKin toiminnasta ja herättänyt ilmiselvän kiinnostuksen. Eri maiden työntekijöistä minua kiinnostavat erityisesti vaateteollisuudessa työskentelevät. Olen itse töissä pienessä vaatteita valmistavassa firmassa ja olen miettinyt paljon vaatteiden alkuperäasioita ja yritysten vastuuta."

  Kimmo Sorvoja

  "Olen miettinyt paljon erästä pientä Lucia-tyttöä ja hänen äitiään, joka työskentelee Mosambikissa kotiapulaisena. Kuulin heidän tarinansa SASKin lähettiläskoulutuksessa. Hakeuduin viikonloppukurssille, kun kuulin ammattiosastostani, että tällaista solidaarisuustyötä on ja siihen on vielä mahdollisuus perehtyä. Pitkiä päiviä olemattomalla palkalla painavien kotiapulaisten arki koskettaa. Olen itsekin ollut yksinhuoltajaisä ja tiedän sen haasteet jo täällä meidänkin oloissa."

   

  SASK sosiaalisessa mediassa