SASK pyrkii takaamaan sask.fi:n saavutettavuuden Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2016/2102 mukaisesti.

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkosivustoa sask.fi.

SASK pyrkii takaamaan sask.fi:n saavutettavuuden Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2016/2102 mukaisesti.

Saavutettavuusselosteen tiedot perustuvat Web-veistämö Oy:n ulkopuoliseen asiantuntija-arvioon.

Saavutettavuusseloste on laadittu 22.9.2020 ja päivitetty viimeksi 12.10.2020.

Sask.fi -verkkosivuston saavutettavuuden tilanne

Sask.fi täyttää WCAG 2.1 -ohjeistuksen A- ja AA-vaatimukset osittain.

Puutteet ohjeistuksen A- ja AA-tasoihin nähden esitellään alla.

Ei saavutettava sisältö sask.fi:ssä:

Seuraavat sisällöt eivät ole saavutettavissa, koska niihin sovelletaan tilapäisesti direktiivin (EU) 2016/2102 5 artiklassa tarkoitettua poikkeusta kohtuuttoman rasitteen vuoksi.

Havaittava: Verkkolehti-sisällössä ei suoraa tukea ruudunlukijalle

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Materiaalit -sivulla (https://sask.fi/keita-olemme/materiaalit) ISSUU-palvelun kautta nähtävillä olevissa vanhoissa verkkolehdissä ei ole kunnollista tukea ruudunlukijalle muun muassa siksi, että verkkolehti-palvelussa tekstit ovat kuvamuodossa. ISSUU-palvelu on kolmannen osapuolen tuottama ja heidän hallinnassaan, eikä korvaavaa jakotapaa tai vastinetta vanhoille verkkolehdille ole siksi saatu tehtyä ilman kohtuutonta rasitetta. Uusia verkkolehtiä SASK ei tällä hetkellä julkaise.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty
  • 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö
  • 1.4.5 Tekstiä esittävät kuvat

 

Havaittava: Kaikelle audiosisällölle ei ole tekstivastinetta

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Podcasteille https://www.sask.fi/keita-olemme/materiaalit/ -sivulla ei ole tilapäisesti tarjolla kattavaa tekstivastinetta niiden vaatiman työmäärän vuoksi.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty
  • 1.2.1 Pelkkä audio tai pelkkä video (tallennettu)

 

Havaittava: Värien kontrasti ei ole riittävä joissakin elementeissä

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Verkkosivuilla eri paikoissa käytetyn valkoisen ja keltaisen väreissä ei ole tarvittavaa kontrastisuhdetta yhdessä käytettynä SASKin graafisen ohjeistuksen vaatimusten vuoksi. Tarvittavien muutosten tekeminen aiheuttaisi tällä hetkellä kohtuuttoman rasitteen nykyisen sivun tekniikalla ja SASKin väriyhdistelmillä, joten kontrastivaatimukset pyritään täyttämään viimeistään tulevan sivustouudistuksen yhteydessä.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty
  • 1.4.3 Kontrasti (minimi)

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro meille puutteista ja teemme parhaamme asian korjaamiseksi

Voit antaa meille palautetta joko verkkolomakkeella osoitteessa sask.fi/anna-palautetta tai sähköpostilla viestinta@sask.fi. 

Edellä mainituilla yhteydenottotavoilla voit tiedustella myös sinulle sopivassa muodossa mm. sellaisia sask.fi:n sisältöjä, joissa on vielä saavutettavuuspuutteita.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Aiheeseen liittyvää

Materiaalit

Tarvitsetko materiaaleja SASKsista? Logot, kuvat, podcastit, videot ja muut materiaalit ovat vapaasti hyödynnettävissä.

Lue lisää

Vapaaehtoistoiminta

SASK-lähettiläänä pääset mukaan verkostoon, joka toimii ja vaikuttaa kotimaassa maailman työntekijöiden puolesta. Vapaaehtoisina voivat toimia lähettiläskoulutuksen käyneet. Tule mukaan!

Lue lisää

#Pelin hinta

Kymmenen eniten tienaavaa jalkapalloilijaa ansaitsee yhteensä vuodessa yli puoli miljardia dollaria. Tuntuukin varsin erikoiselta, että työmailla täytyy heikossa asemassa olevan siirtotyöläisen kuolla huonojen olosuhteiden vuoksi, kirjoittaa SASK-lähettiläs Petri Partanen.

Lue lisää