Opintomatkalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, johon tavallinen turistimatka ei tarjoa mahdollisuutta.

Vuoden 2020 opintomatka on siirretty vuodelle 2021 Koronapandemian vuoksi.

Haluatko nähdä käytännössä, millaista työtä SASK tekee maailmalla? Silloin kannattaa pyrkiä mukaan opintomatkalle. Samalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, johon tavallinen turistimatka ei tarjoa mahdollisuutta.

SASKin opintomatkat ovat viime vuosina suuntautuneet Indonesiaan, Kolumbiaan, Intiaan ja Mosambikiin. Opintomatka on osallistujan itsensä kustantama matka maahan, jossa SASK toimii.  Matkoja on järjestetty 1990-luvun alusta asti vuosittain eri puolille maailmaa.

”Omatoimisesti kaiken näkemiseen ei olisi ollut mahdollisuutta. Suosittelen opintomatkaa kaikille.”
Intian opintomatka 2017

Mitä opintomatkalla tehdään?

Opintomatkalla tutustutaan paikalliseen työelämään ja paikallisten liittojen työhön. Matkaan sisältyy työpaikkavierailuja, keskusteluja paikallisten ay-toimijoiden, työnantajien ja työntekijöiden kanssa.

SASK vastaa matkan järjestelyistä ja sisällöstä. Ohjelma pyritään räätälöimään matkaan lähtevän porukan mukaan: Jos joukossa on paljon hoitoalan työntekijöitä, pyritään vierailemaan paikallisessa sairaalassa. Jos mukana on rakennustyöntekijöitä, käydään tutustumassa myös rakennusalan arkeen.

Ryhmät kootaan niin, että niissä on mukana mahdollisimman tasapuolisesti ihmisiä eri ammattialoilta ja -liitoista sekä monenikäisiä naisia ja miehiä eri puolilta Suomea.

”Loistava balanssi asiaa ja kevyempiä aktiviteetteja. Erityinen kiitos asiapuolen runsaudesta ja monipuolisuudesta.”
Intian opintomatka 2017

Kuka voi hakea matkalle?

Opintomatkalle voi hakea SASKin lähettiläskoulutuksen suorittaneet henkilöt. Opintomatkalle valitaan ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita kasvattamaan tietämystään kehitysmaiden arjesta ja työelämästä sekä ay-liikkeen kehitysyhteistyöstä. Matkalle valitaan 8-10 eri ikäistä henkilöä eri aloilta ja eri puolilta Suomea. Ryhmän mukana matkustaa suomalainen matkanjohtaja.

Opintomatkahaku aukeaa vuosittain tammi–helmikuussa. Valinnat tehdään viimeistään maaliskuussa.

Kertomuksia aiemmilta opintomatkoilta

Haluatko tietää lisää opintomatkoista?

Ota yhteyttä Roosaan!

Puh. 050 366 8123
roosa.rusanen@sask.fi

Aiheeseen liittyvää

Hae mukaan opintomatkalle Nepaliin tai lähettiläskoulutukseen!

SASKin vapaaehtoistoiminnan vuosi on käynnissä ja avaamme haun vuoden 2020 opintomatkalle sekä vuoden ensimmäiseen lähettiläskoulutukseen!

Lue lisää

Hae mukaan SASKin opintomatkalle Indonesiaan!

Marraskuussa 2019 järjestettävällä opintomatkalla tutustutaan ihmisten arkeen ja työoloihin Indonesiassa. SASKin tuella siellä on parannettu miljoonien työntekijöiden elämää.

Lue lisää

SASKin lähettiläskoulutus

Vuoden 2022 toinen lähettiläskoulutus järjestetään lähikoulutuksena 16.-18.9.2022. Koulutus pitää sisällään ennakkotehtävän sekä viikonloppukoulutuksen. SASK lähettiläspäivät Hotelli Haagassa Kenelle? Koulutus on suunnattu työelämän ihmisoikeuksista kiinnostuneille henkilöille. Koulutuksen tavoite on

Lue lisää