Opintomatkalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, johon tavallinen turistimatka ei tarjoa mahdollisuutta.

Haluatko nähdä käytännössä, millaista työtä SASK tekee maailmalla? Silloin kannattaa pyrkiä mukaan opintomatkalle. Samalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, johon tavallinen turistimatka ei tarjoa mahdollisuutta.

SASKin opintomatkat ovat viime vuosina suuntautuneet Kolumbiaan, Intiaan ja Mosambikiin. Opintomatka on osallistujan itsensä kustantama matka maahan, jossa SASK toimii. SASK vastaa matkan järjestelyistä ja sisällöstä. Matkoja on järjestetty 1990-luvun alusta asti vuosittain eri puolille maailmaa.

”Omatoimisesti kaiken näkemiseen ei olisi ollut mahdollisuutta. Suosittelen opintomatkaa kaikille.”
Intian opintomatka 2017

Mitä opintomatkalla tehdään?

Opintomatkalla tutustutaan paikalliseen työelämään ja paikallisten liittojen työhön. Matkaan sisältyy työpaikkavierailuja, keskusteluja paikallisten ay-toimijoiden, työnantajien ja työntekijöiden kanssa.

Ohjelma pyritään räätälöimään matkaan lähtevän porukan mukaan: Jos joukossa on paljon hoitoalan työntekijöitä, pyritään vierailemaan paikallisessa sairaalassa. Jos mukana on rakennustyöntekijöitä, käydään tutustumassa myös rakennusalan arkeen.

Ryhmät kootaan niin, että niissä on mukana mahdollisimman tasapuolisesti ihmisiä eri ammattialoilta ja -liitoista sekä monenikäisiä naisia ja miehiä eri puolilta Suomea.

”Loistava balanssi asiaa ja kevyempiä aktiviteetteja. Erityinen kiitos asiapuolen runsaudesta ja monipuolisuudesta.”
Intian opintomatka 2017

Kuka voi hakea matkalle?

Opintomatkalle valitaan ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita kasvattamaan tietämystään kehitysmaiden arjesta ja työelämästä sekä ay-liikkeen kehitysyhteistyöstä. Matkalle valitaan 15 eri ikäistä henkilöä eri aloilta ja eri puolilta Suomea. Ryhmän mukana matkustaa suomalainen matkanjohtaja.

Opintomatkahaku aukeaa vuosittain tammi–helmikuussa. Valinnat tehdään maaliskuun aikana.

Kertomuksia aiemmilta opintomatkoilta

Haluatko tietää lisää opintomatkoista?

Ota yhteyttä Lauraan!

Puh. 044 024 1275
laura.venta@sask.fi

Aiheeseen liittyvää

Opintomatka Intiaan herättää tunteita

Opintomatkalaisten pääkohde Intiassa on Delhi. Siellä sijaitsevat SASKin ja kansainvälisten ay-järjestöjen toimistot sekä Suomen suurlähetystö. Se on myös bisnesmaailman keskus. Matkalla suomalaiset pääsevät tutustumaan intialaiseen

Lue lisää

Jos haluat avartaa ajatteluasi ja saada muutkin ajattelemaan, hae SASKin lähettiläskoulutukseen!

Miksi kehittyvien maiden työntekijöiden elämästä pitäisi olla kiinnostunut? SASK järjestää taas ammattiliittojen jäsenille kaksipäiväisen koulutuksen. Suosittuun lähettiläskoulutukseen kannattaa hakea pian, sillä hakuaikaa on vain muutama

Lue lisää

SASK avasi uuden toimiston Intiaan

SASK on perustanut virallisen toimiston Intian pääkaupunkiin Delhiin. Tavoitteena on tehostaa SASKin työtä sekä helpottaa yhteistyötä paikallisten kumppanien kanssa. Toimistoa pyörittää SASKin Keski-Aasian aluekoordinaattori Manoranjan

Lue lisää