Pelin hinta – Qatar 2022

Miljoonia siirtotyöläisiä on työskennellyt Qatarin rakennustyömailla orjuutta muistuttavissa oloissa, kokenut riistoa ja hyväksikäyttöä. Jalkapallofanit ympäri maailman joutuvat kysymään: Mikä on rakastamamme pelin hinta? 

Siirtotyöläisten oikeuksien puolustaminen Qatarissa on vaikeaa, sillä ammattiliittojen toiminta maassa on kielletty. Ihmisoikeuksien polkeminen täytyy silti saada loppumaan. MM-kisojen alla myös me kaikki fanit ja ihmisoikeuksien puolustajat voimme toimia. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Tee kuukausilahjoitus siirtotyöntekijöiden hyväksi

Kuukausilahjoittajana olet pitkäjänteisesti tukemassa heikossa asemassa olevia työntekijöitä. Lahjoitukset käytetään siirtotyöntekijöiden oikeuksien parantamiseen.

Lisää tietoa mihin käytämme tietojasi täällä >

Voit tehdä myös kertalahjoituksen. Lahjoitukset käytetään siirtotyöntekijöiden oikeuksien parantamiseen.

SASK tukee siirtotyöläisiä Nepalissa, koska suoraan Qatarissa se ei ole mahdollista. Siirtotyöntekijöiden asemaa parannetaan yhteistyönä liittojen, valtionhallinnon ja työnantajien kesken. Toiseen maahan töihin lähteville  ja Nepaliin palaaville siirtotyöläisille tarjotaan palveluja, ja Nepalin ammattiliitot osallistuvat alueelliseen ja globaaliin verkostotoimintaan siirtotyöasioiden parissa. Hankkeen tuloksena siirtotyö on nepalilaisille turvallisempaa ja säännellympää.

Teemme yhteistyötä rakennusalan työntekijöiden kattojärjestön BWI:n kanssa, joka neuvottelee työntekijöiden oikeuksien  parannuksista Qatarissa yhdessä Fifan ja paikallisten viranomaisten kanssa.

Osallistu somessa

Voit osallistua jakamalla kuvan itsestäsi sosiaalisessa mediassa ja kertomalla, mitä jalkapallo ja ihmisoikeudet merkitsevät sinulle. Muista merkitä SASK (Insta: @saskfi, Twitter: @SaskFi) ja käytä aihetunnistetta #PelinHinta. Voit myös varmistaa, että viestisi menee perille esimerkiksi kansainväliselle jalkapalloliitolle Fifalle merkitsemällä heidät viestiisi.

Pelin hinta -kampanjassa mukana

Suomen maajoukkueen kannattajien logo

Kampanja sosiaalisessa mediassa

 

 

Aiheeseen liittyvää

Ei ole fanin tehtävä huolehtia jalkapallokisojen ihmisoikeuksista

SASKin Pelin hinta -kampanjassa käynnistyy kesäkuussa uusi vaihe, jossa haluamme korostaa jalkapallon ja kisamaiden päättäjien roolia ihmisoikeuksien turvaamisessa.

Lue lisää

Pelin hinta

Pelin hinta on siirtotyöntekijälle liian kova Lipun Qatarin MM-kisoihin voi ostaa rahalla. Sen todellinen hinta on kuitenkin jotain aivan muuta. Kisoja rakentaneille siirtotyöntekijöille kisojen hinta on kohtuuton.

Lue lisää

Pelin hinta

Pelin hinta on siirtotyöntekijälle liian kova Lipun Qatarin MM-kisoihin voi ostaa rahalla. Sen todellinen hinta on kuitenkin jotain aivan muuta. Kisoja rakentaneille siirtotyöntekijöille kisojen hinta on kohtuuton.

Lue lisää