Blogi

SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen

Historiallinen vaalivuosi 2024 

Tälle vuodelle osuu niin monet vaalit, että yli puolet maailman äänestysikäisistä pääsee äänestämään. Mutta onko kyseessä kuitenkaan demokratian riemuvoitto? Entä miten demokratia ja vahva ay-liike linkittyvät toisiinsa? Näitä pohtii SASKin toiminnanjohtaja blogissa.

Vapaus se varmasti voittaa

Monet kehittyvät maat ja niiden nuoret pohtivat tulevaisuuttaan. Kaikki varmasti haluavat vakautta, vaurautta ja hyvää elämää. Siksi on houkutus tarttua huonoihin oljenkorsiin, pohtii SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen.

Miestenpäivää!

Kansainvälisen miestenpäivän kunniaksi toivotellaan tänä vuonna ”Terveitä miehiä terveessä maailmassa”. SASKin tasa-arvoasiantuntija Tarja Valtonen kirjoittaa tasa-arvosta tällä kertaa miesten näkökulmasta.

Elämää ilman vaihtoehtoja

Moni kotiapulainen Indonesiassa aloittaa työnsä kaukana kotoa jo hyvin nuorena. Liian moni viettää nuoruutensa parhaat vuodet vankina neljän seinän sisällä. SASKin Ellinoora Vesala pohtii blogikirjoituksessaan tyttöjen tilannetta ja mitä sille voisi tehdä.

Ihmisoikeudet ja työntekijät jälleen unohtuneet Qatarissa 

Kilpeään urheilukisojen avulla kiillottamaan pyrkivä Qatar käyttää siirtotyöntekijöitä hyväkseen kuten ennenkin. Jalkapallon MM-kisojen alla hieman parantunut ihmisoikeustilanne on taas heikentynyt, kirjoittaa SASKin Ellinoora Vesala. 

Työpaikkoja luova Indonesia

Indonesian hallitus on päättänyt satsata työllisyyteen ja talouskasvuun lailla, jota vastustetaan laajasti. Palkat pienenevät, vapaat vähenevät ja irtisanomissuoja heikentyy. Kuulostaako tutulta? Nyt kannattaa myös Suomessa toimia sen puolesta, ettei kuvaus Indonesian työmarkkinojen uudistuksesta muutu suomalaiseksi työmarkkinatodellisuudeksi, kirjoittaa SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen.

Kumipyörien digiloikka on erilainen

Maantiekuljetuksissa digitalisaatio näyttää johtavan työolojen kurjistumiseen myös siellä, missä työvoimasta on pulaa, kirjoittaa SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen blogissaan.

Naisten asema paranee Mosambikissa, kun sitä parannetaan

Mosambikissa naiset käyvät jatkuvaa taistelua tasa-arvoisen ja väkivallattoman kohtelun saavuttamiseksi. SASKin asiantuntija Tarja Valtonen on asunut maassa pitkään ja seuraa kehitystä tiiviisti. Lue blogista hänen ajatuksiaan Mosambikin naistenpäivänä.