Syy liittyä ammattiliittoon saattaa olla hyvin erilainen Suomessa ja SASKin toimintamaissa. Monin paikoin liittyminen vaatii erityistä rohkeutta. Tätä pohtii SASKin toiminnanjohtaja Juska Kivioja blogikirjoituksessaan.
Kesän lähettilästreffejä eri puolilla Suomea vietettiin piknikkien ja leffailtojen merkeissä.
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet (työ)elämässä toteutuvat usein vielä heikosti. Monessa Afrikan maassa hallinto väittää suvaitsevaisuuden olevan länsimaista hapatusta, vaikka todellisuudessa juuri siirtomaaherrat veivät suvaitsemattomuuden mantereelle.
Puhe ilmastonmuutoksesta saattaa kuulostaa etäännyttävältä: huolipuhetta, jargonia ja hankalia teknisiä ratkaisuja. Kuumeneva ilmasto on kuitenkin todellinen ongelma varsinkin globaalin etelän työntekijöille, ja ay-liikkeellä on oltava ratkaisuja. Niitä onkin.
Kehitysyhteistyöllä vähennetään köyhyyttä ja lisätään sosiaalista vakautta. Sillä on myös turvallisuuspoliittinen ulottuvuus. SASK-lähettiläs Ulla Vesteri toivoo päättäjiltä kehysriihessä päätöksiä, joilla ei haeta pikavoittoja vaan vakaata ja turvallista tulevaisuutta sukupolville, joille jätämme tämän maailman.
Tälle vuodelle osuu niin monet vaalit, että yli puolet maailman äänestysikäisistä pääsee äänestämään. Mutta onko kyseessä kuitenkaan demokratian riemuvoitto? Entä miten demokratia ja vahva ay-liike linkittyvät toisiinsa? Näitä pohtii SASKin toiminnanjohtaja blogissa.
Monet kehittyvät maat ja niiden nuoret pohtivat tulevaisuuttaan. Kaikki varmasti haluavat vakautta, vaurautta ja hyvää elämää. Siksi on houkutus tarttua huonoihin oljenkorsiin, pohtii SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen.
Kansainvälisen miestenpäivän kunniaksi toivotellaan tänä vuonna ”Terveitä miehiä terveessä maailmassa”. SASKin tasa-arvoasiantuntija Tarja Valtonen kirjoittaa tasa-arvosta tällä kertaa miesten näkökulmasta.
Moni kotiapulainen Indonesiassa aloittaa työnsä kaukana kotoa jo hyvin nuorena. Liian moni viettää nuoruutensa parhaat vuodet vankina neljän seinän sisällä. SASKin Ellinoora Vesala pohtii blogikirjoituksessaan tyttöjen tilannetta ja mitä sille voisi tehdä.