Blogi

Työntekijöitä indonesialaisessa voimalaitoksessa

Ilmastojargonista konkretiaan

Puhe ilmastonmuutoksesta saattaa kuulostaa etäännyttävältä: huolipuhetta, jargonia ja hankalia teknisiä ratkaisuja. Kuumeneva ilmasto on kuitenkin todellinen ongelma varsinkin globaalin etelän työntekijöille, ja ay-liikkeellä on oltava ratkaisuja. Niitä onkin.

Poliisimoottoripyöriä ja La Estrellan punatiilinen poliisiasema Kolumbiassa

Pidetään mielessä kehitysyhteistyön turvallisuuspoliittinen ulottuvuus

Kehitysyhteistyöllä vähennetään köyhyyttä ja lisätään sosiaalista vakautta. Sillä on myös turvallisuuspoliittinen ulottuvuus. SASK-lähettiläs Ulla Vesteri toivoo päättäjiltä kehysriihessä päätöksiä, joilla ei haeta pikavoittoja vaan vakaata ja turvallista tulevaisuutta sukupolville, joille jätämme tämän maailman.

SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen

Historiallinen vaalivuosi 2024 

Tälle vuodelle osuu niin monet vaalit, että yli puolet maailman äänestysikäisistä pääsee äänestämään. Mutta onko kyseessä kuitenkaan demokratian riemuvoitto? Entä miten demokratia ja vahva ay-liike linkittyvät toisiinsa? Näitä pohtii SASKin toiminnanjohtaja blogissa.

Vapaus se varmasti voittaa

Monet kehittyvät maat ja niiden nuoret pohtivat tulevaisuuttaan. Kaikki varmasti haluavat vakautta, vaurautta ja hyvää elämää. Siksi on houkutus tarttua huonoihin oljenkorsiin, pohtii SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen.

Miestenpäivää!

Kansainvälisen miestenpäivän kunniaksi toivotellaan tänä vuonna ”Terveitä miehiä terveessä maailmassa”. SASKin tasa-arvoasiantuntija Tarja Valtonen kirjoittaa tasa-arvosta tällä kertaa miesten näkökulmasta.

Elämää ilman vaihtoehtoja

Moni kotiapulainen Indonesiassa aloittaa työnsä kaukana kotoa jo hyvin nuorena. Liian moni viettää nuoruutensa parhaat vuodet vankina neljän seinän sisällä. SASKin Ellinoora Vesala pohtii blogikirjoituksessaan tyttöjen tilannetta ja mitä sille voisi tehdä.

Ihmisoikeudet ja työntekijät jälleen unohtuneet Qatarissa 

Kilpeään urheilukisojen avulla kiillottamaan pyrkivä Qatar käyttää siirtotyöntekijöitä hyväkseen kuten ennenkin. Jalkapallon MM-kisojen alla hieman parantunut ihmisoikeustilanne on taas heikentynyt, kirjoittaa SASKin Ellinoora Vesala.