SASK-lähettiläänä pääset mukaan verkostoon, joka toimii ja vaikuttaa kotimaassa maailman työntekijöiden puolesta. Vapaaehtoisina voivat toimia lähettiläskoulutuksen käyneet. Tule mukaan!

SASKin lähettiläät Kimmo Sorvoja, Veera Hakanperä ja Sami Kaita.

Haluatko SASK-lähettilääksi?

Lähettiläät ovat SASKin vapaaehtoisia. SASK järjestää joka vuosi lähettiläskoulutuksia verkossa sekä lähikoulutuksena. Mukaan voivat hakea kaikki vaikuttamisesta ja työntekijöiden globaaleista oikeuksista kiinnostuneet.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa SASKin työstä maailmalla sekä tavoista vaikuttaa työntekijöiden oloihin. Lähettiläskoulutukseen osallistuu eri ikäisiä ja eri taustaisia ihmisiä ympäri Suomen. Yhdistävänä tekijänä on kiinnostus ihmisoikeuksiin ja halu tietää, mitä itse voi tehdä asioiden muuttamiseksi.  Jokaisen apua tarvitaan maailman työntekijöiden oikeuksien parantamisessa, joten hae rohkeasti mukaan! Koulutuksen jälkeen osallistujista tulee SASKin lähettiläsverkoston jäseniä. Tarkista seuraavan lähettiläskoulutuksemme ajankohta tapahtumasivultamme.

Mitä lähettiläät tekevät?

Tapoja osallistua on monia. SASKin lähettilästoiminta kumpuaa vapaaehtoisten omista tarpeista ja lähtökohdista. Järjestämme säännöllisesti jatkokoulutuksia, infoiltoja ja tapahtumia, mutta pääsääntöisesti lähettilästoiminta ei ole ohjattua vapaaehtoistoimintaa.

SASKin vapaaehtoistoiminta on

Alueelliset vastuulähettiläät

Koulutamme alueille vastuulähettiläitä, jotka koordinoivat alueensa vapaaehtoistoimintaa yhdessä SASKin palkatun henkilöstön kanssa. Vastuulähettilääseen voit olla yhteydessä, jos pohdit onko alueellasi aktiivista toimintaa tai sinulla on toiveita SASKin lähettilästoiminnalle omalla paikkakunnallasi. Voit olla yhteydessä vastuulähettilääseen myös, jos olet menossa puhumaan SASKin toiminnasta esimerkiksi oman ammattiosastosi kokoukseen ja haluaisit tukea tähän. Vastuulähettiläitä valitaan tehtäviin vuosittain.

Aiheeseen liittyvää

Hae mukaan SASKin lähettiläskoulutukseen!

Koulutus järjestetään Helsingissä 7.–9.10.2022. Haku koulutukseen on auki 11. syyskuuta asti. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille 15. syyskuuta mennessä.

Lue lisää

SASKin lähettiläskoulutus lokakuussa

Vuoden toinen lähettiläskoulutus järjestetään lähikoulutuksena 7.–9. lokakuuta. Se pitää sisällään ennakkotehtävän ja viikonlopun mittaisen koulutuksen.

Lue lisää

SASKin lähettiläs Emilia Lakka on empaattinen tutkija

”Syvän etelän” kokemukset ajoivat Emilia Lakan puolustamaan ihmisoikeuksia. Väitöskirjan valmistelun ohessa SASKin lähettiläs tutustuu kulttuureihin ihmisten kautta ja maalaa.

Lue lisää