SASK-lähettiläänä pääset mukaan verkostoon, joka toimii ja vaikuttaa kotimaassa maailman työntekijöiden puolesta. Vapaaehtoisina voivat toimia lähettiläskoulutuksen käyneet. Tule mukaan!

SASKin lähettiläät Kimmo Sorvoja, Veera Hakanperä ja Sami Kaita.

Haluatko SASK-lähettilääksi?

SASK järjestää joka vuosi viikonlopun mittaisia lähettiläskoulutuksia, joihin voivat hakea kaikki vaikuttamisesta ja työntekijöiden globaaleista oikeuksista kiinnostuneet. Lähettiläät ovat SASKin vapaaehtoisia.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa SASKin työstä maailmalla sekä tavoista vaikuttaa työntekijöiden oloihin. Koulutuksen jälkeen lähettiläät voivat toimia ihmisarvoisen työn äänitorvina omissa verkostoissaan ja tapahtumissa.

Kuka sopii lähettilääksi?

Lähettiläskoulutukseen osallistuu eri ikäisiä ja eri taustaisia ihmisiä ympäri Suomen. Yhdistävänä tekijänä on kiinnostus ihmisoikeuksiin ja halu tietää, mitä itse voi tehdä asioiden muuttamiseksi.  Jokaisen apua tarvitaan maailman työntekijöiden oikeuksien parantamisessa, joten hae rohkeasti mukaan!

Lähettiläskoulutuksen kutsutaan usein kansainvälinen vieras yhdestä SASKin hankemaasta. Vieraspuhuja kertoo paitsi oman tarinansa myös siitä, miten SASKin työ on konkreettisesti vaikuttanut työntekijöiden elämään hänen kotimaassaan. Koulutuksen yksi pidetyimmistä osioista antaa osallistujille mahdollisuuden kurkistaa maailman työntekijöiden arkeen Suomesta käsin.

Mitä lähettiläät tekevät?

Tapoja osallistua on monia. SASKin lähettilästoiminta kumpuaa vapaaehtoisten omista tarpeista ja lähtökohdista. Järjestämme säännöllisesti jatkokoulutuksia, infoiltoja ja tapahtumia, mutta pääsääntöisesti lähettilästoiminta ei ole ohjattua vapaaehtoistoimintaa. Hae siis mukaan huolimatta siitä, kuinka paljon tai vähän pystyt antamaan aikaasi!

SASKin vapaaehtoistoiminta on

Lähettilästoiminnasta sanottua

”Olen tavannut samanhenkisiä ihmisiä ja päässyt mukaan mielenkiintoisiin tapahtumiin. Olen kertonut SASKin toiminnasta mm. työpaikallani ja omassa ammattiliitossa. Oma maailmankuvani on laajentunut.”
Arja Hiltunen, Kuopio

”Mielettömiä kavereita ja tanakkaa opetusta. Olen joutunut kasvattamaan itseäni ja siirtelemään omien raja-aitojeni tolppia leveämmälle. Tämä SASKin touhu on siitä salakavalaa, että se pirulainen koukuttaa omalla hassulla tavallaan ja kohta huomaakin, että sitä on tässä touhussa mukana ja syvällä.”
Juha Pakarinen, Lehmo

”Olen saanut paljon tietoa, mikä on havahduttanut miettimään asioita laajemmin. Meillä Suomessa on asiat loppujen lopuksi aika hyvin. Kunpa voisimme enemmän auttaa niitä, jotka ovat vasta matkalla tähän.”
Elina Kassinen, Oulu

Tarvitsetko esitystä SASKin toiminnasta?

 

 

Aiheeseen liittyvää

SASKin lähettiläs Emilia Lakka on empaattinen tutkija

”Syvän etelän” kokemukset ajoivat Emilia Lakan puolustamaan ihmisoikeuksia. Väitöskirjan valmistelun ohessa SASKin lähettiläs tutustuu kulttuureihin ihmisten kautta ja maalaa.

Lue lisää

SASKin kunnon työn lähettiläs Sami Kaita on hiuskarvaa myöten hyvis

Sami Kaita tarttuu ay-toiminnan lisäksi mihin vain, jos maailma sillä paranee. Kierrätys, kuplien välttely ja tukan lahjoitus ovat hyödyllisiä juttuja, jotka hoituvat muiden aktiviteettien lomassa.

Lue lisää

Haku SASKin lähettiläskoulutukseen on auki!

Haku SASKin vuoden ensimmäiseen lähettiläskoulutukseen on auki. Lue lisää ja hae mukaan!

Lue lisää