SASKin vapaaehtoisena kunnon työn lähettiläänä pääset mukaan verkostoon, joka toimii ja vaikuttaa kotimaassa maailman köyhien työntekijöiden puolesta. Vapaaehtoisina voivat toimia lähettiläskoulutuksen käyneet. Tule mukaan!

SASKin lähettiläät Kimmo Sorvoja, Veera Hakanperä ja Sami Kaita.Haluatko kunnon työn lähettilääksi?

SASK järjestää joka vuosi viikonlopun mittaisia lähettiläskoulutuksia, joihin voivat hakea kaikki vaikuttamisesta ja työntekijöiden globaaleista oikeuksista kiinnostuneet. Lähettiläät ovat SASKin vapaaehtoisia.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa SASKin työstä maailmalla sekä tavoista vaikuttaa työntekijöiden oloihin. Koulutuksen jälkeen lähettiläät voivat toimia ihmisarvoisen työn äänitorvina omissa verkostoissaan ja tapahtumissa.

Kuka sopii lähettilääksi?

Lähettiläskoulutukseen osallistuu eri ikäisiä ja eri taustaisia ihmisiä ympäri Suomen. Yhdistävänä tekijänä on kiinnostus ihmisoikeuksiin ja halu tietää, mitä itse voi tehdä asioiden muuttamiseksi.  Jokaisen apua tarvitaan maailman työntekijöiden oikeuksien parantamisessa, joten hae rohkeasti mukaan! Seuraava lähettiläskoulutus järjestetään syyskuussa 2019.

Mitä lähettiläät tekevät?

Tapoja osallistua on monia. Osa lähettiläistä toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa, toiset taas haastavat järjestöjä tai ammattiosastoja mukaan SASKin kannatusjäseniksi. Joillakin paikkakunnilla lähettiläät kokoontuvat yhteen suunnittelemaan itsenäisesti kampanjoita tai tapahtumia, kun taas toisille sopii omaehtoinen taustavaikuttaminen.

SASKin lähettilästoiminta kumpuaa vapaaehtoisten omista tarpeista ja lähtökohdista. Järjestämme säännöllisesti jatkokoulutuksia, infoiltoja ja tapahtumia, mutta pääsääntöisesti lähettilästoiminta ei ole ohjattua vapaaehtoistoimintaa. Hae siis mukaan huolimatta siitä, kuinka paljon tai vähän pystyt antamaan aikaasi!

Kurkistus työntekijöiden arkeen

Lähettiläskoulutuksen kutsutaan usein kansainvälinen vieras yhdestä SASKin hankemaasta. Vieraspuhuja kertoo paitsi oman tarinansa myös siitä, miten SASKin työ on konkreettisesti vaikuttanut työntekijöiden elämään hänen kotimaassaan. Koulutuksen yksi pidetyimmistä osioista antaa osallistujille mahdollisuuden kurkistaa maailman työntekijöiden arkeen Suomesta käsin.

Lähettilästoiminnasta sanottua

”Olen tavannut samanhenkisiä ihmisiä ja päässyt mukaan mielenkiintoisiin tapahtumiin. Olen kertonut SASKin toiminnasta mm. työpaikallani ja omassa ammattiliitossa. Oma maailmankuvani on laajentunut.”
Arja Hiltunen, Kuopio

”Mielettömiä kavereita ja tanakkaa opetusta. Olen joutunut kasvattamaan itseäni ja siirtelemään omien raja-aitojeni tolppia leveämmälle. Tämä SASKin touhu on siitä salakavalaa, että se pirulainen koukuttaa omalla hassulla tavallaan ja kohta huomaakin, että sitä on tässä touhussa mukana ja syvällä.”
Juha Pakarinen, Lehmo

”Olen saanut paljon tietoa, mikä on havahduttanut miettimään asioita laajemmin. Meillä Suomessa on asiat loppujen lopuksi aika hyvin. Kunpa voisimme enemmän auttaa niitä, jotka ovat vasta matkalla tähän.”
Elina Kassinen, Oulu

Tarvitsetko esitystä SASKin toiminnasta?

 

 

Aiheeseen liittyvää

SASKin kunnon työn lähettiläiden koulutus – syksy 2019

Uusien kunnon työn lähettiläiden vuoden 2019 toinen koulutus järjestetään 28.–29. syyskuuta. Haku koulutukseen aukeaa alkusyksystä.

Lue lisää

Jos haluat avartaa ajatteluasi ja saada muutkin ajattelemaan, hae SASKin lähettiläskoulutukseen!

Miksi kehittyvien maiden työntekijöiden elämästä pitäisi olla kiinnostunut? SASK järjestää taas ammattiliittojen jäsenille kaksipäiväisen koulutuksen. Suosittuun lähettiläskoulutukseen kannattaa hakea pian, sillä hakuaikaa on vain muutama

Lue lisää

SASKin lähettiläs Emilia Lakka on empaattinen tutkija

”Syvän etelän” kokemukset ajoivat Emilia Lakan puolustamaan ihmisoikeuksia. Väitöskirjan valmistelun ohessa SASKin lähettiläs tutustuu kulttuureihin ihmisten kautta ja maalaa.

Lue lisää