Nepalin talkoomatkapäiväkirja: Osa 4

29.11.2012 18:15

Keskiviikko valkeni Kathmandussa aikaisen aamukävelyn merkeissä Swayambhunathin temppeliin, jossa paikalliset käyvät aamuisin ennen töihin menoaan.

Päivä jatkui keskusjärjestöjen tapaamisilla. Ensin visiitti NTUC-I (Nepal Trade Union Congress – Independent) toimistolle, jolla on noin 350 000 jäsentä sekä eri sektoreilta. Heidän järjestäytymistavoitteena on epäviralliset työntekijät, kuten katukaupustelijat ja rakennustyöläiset. He tekevät yhteistyötä muiden liittojen sekä kansainvälisten yhteistyöelinten kanssa kasvattaakseen ay-liikkeen tietoisuutta maassa.

Kolmas keskusjärjestö oli ANTUF (All Nepal Trade Union Federation), joka erilaisella aggressiivisella lähestymistavallaan pyrkii vaikuttamaan sekä poliittisesti että yhteiskunnallisesti työntekijöiden asioihin, mm. sosiaaliturvaan ja työttömyyteen. Reilulla 600 000 jäsenellä selkeästi suurin liitto.

Kaikilla keskusjärjestöille on samansuuntaisia tavoitteita ja yhteistyötä he tekevät JTUCC:n (Joint Trade Union Coordination Center) kautta. Poliittisesti jakautunut ay-liike kokee silti, että ongelmiin vaikutetaan yhdessä tekemällä.

Iltaohjelma koostui Union Housessa, jossa tutustuttiin Labour TV:n tekemiseen. Yhtenä SASK:n hankkeen tavoitteena oli saada työntekijöiden ääni kuuluviin. Vuoden tekemisen jälkeen ohjelma oli yksi suosituimmista Nepalissa. Vaikutus sekä ihmisten elämiin että asenteisiin oli suunnaton. Ryhmämme oli erittäin vaikuttunut ohjelmasta ja vakuutti vievänsä tätä tärkeää viestiä eteenpäin.

Illallisen lomassa veimme paikallisen tuottajan suomalaisen musiikin saloihin ja nautimme kaikki vapaamuotoisesta illasta.

– Milla

Mikä ihmeen talkoomatka? Vastauksen löydät täältä

Jaa artikkeli: