Filippiinien metallityöntekijät puolustamassa ihmisoikeuksia työelämässä

Filippiililäinen metallityöntekijöiden liiton aktiivi

Hanke kasvattaa filippiiniläisen metallialan ammattiliitto PMA:n jäsenpohjaa ja lisää järjestäytyneiden työpaikkojen määrää. Lisäksi liitto johtaa ja tukee kampanjoita, jotka puolustavat ihmisoikeuksia. Niitä on viime vuosina loukattu Filippiineillä yhä räikeämmin.

Hankkeessa vahvistetaan liiton tulevien johtajien kapasiteettia ja varmistetaan myös nuorten ja naisten edustus liittotyössä. PMA-liitto säilyy merkittävänä toimijana ja pitää yllä dialogia paikallisten liittojensa kanssa.

Lisäksi siinä tuetaan PMA:n paikallisia liittoja niiden omissa pyrkimyksissään toteuttaa liittokokouspäätöksiään ja muita sitoumuksia.

On tärkeää kääntää vallitseva suuntaus, jossa ammattilittojen merkitys Filippiineillä pienenee. Siihen pyritään kasvattamalla ammattiliittojen jäsenmääriä ja kampanjoimalla työntekijöiden oikeuksien polkemista ja hyväksikäyttöä vastaan.

Hanke johtaa taloudellisesti ja rakenteellisesti kestävään liittoon, joka on täysin valmis parantamaan paikallisten liittojen kapasiteettia ja puolustamaan metallityöntekijöiden oikeuksia Filippiineillä.

Hankkeesta hyötyvät metallialan työntekijät Indonesiassa, erityisesti PMA:n ja sen paikallisliittojen jäsenet.

Hanke toteutetaan suoraan paikallisen liiton PMA:n kanssa.

Aiheeseen liittyvää

Pitkäjänteistä työtä työelämän ihmisoikeuksien puolesta

Kymmenen vuotta ei ole aika eikä mikään, jos tavoitteena on parantaa vaikkapa kahden miljoonan indonesialaisen työehtoja. SASKin hankkeissa vuonna 2019 saavutetut tulokset ovat vaatineet paitsi

Lue lisää

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus työelämässä

SASK tekee työtä sen puolesta, että kaikkien oikeudet toteutuisivat tasavertaisesti työpaikoilla ja yhteiskunnassa eikä ketään syrjittäisi.

Lue lisää

Ihmisoikeuksia ja vaalitulosta kunnioitettava Myanmarissa – suomalaiset järjestöt antavat tukensa kansalaisyhteiskunnalle

SASK ja sen suomalaiset kumppanit Myanmarin hanketoiminnassa SAK, STTK, Teollisuusliitto, Rakennusliitto ja Ammattiliitto PRO esittävät tukensa kansalaisyhteiskunnalle ja vaativat ihmisoikeuksien sekä demokratian kunnioittamista.

Lue lisää