SASKin kehitysyhteistyöohjelma koostuu 35 hankkeesta, joiden avulla parannamme työntekijöiden asemaa kolmella mantereella, pääosin kahdeksassa maassa.

SASKin toiminta kartalla

Klikkaa kartalla näkyviä kohteitamme saadaksesi lisätietoa toiminnastamme!

Hankkeet toimialoittain

Ilmasto-oikeudenmukaisuus Afrikassa

Tansaniassa, Nigeriassa ja Marokossa ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät lämpötilan nousuna sekä lisääntyneinä luonnonkatastrofeina. Ilmastonmuutoksen vaikutukset iskevät voimakkaimmin heikoimmassa asemassa oleviin kansalaisiin ja työntekijöihin, joilla ei välttämättä ole pääsyä peruspalveluihin. Hankkeen toteutusmaissa... Näytä artikkeli

Lue lisää

Toimintakykyisen liittoverkoston rakentaminen Ethiopian Airlines -yhtiöön

Alkuvaiheessa hankkeen tavoitteena on kartoittaa ilmailualan ammattiliitot, niiden kapasiteetit, tarpeet, työntekijämäärät ja ryhmät. Kartoitus auttaa muodostamaan tehokkaan strategian jäsenhankintaan. Jäsenhankintaa vahvistetaan pääkohdemaissa lentotoiminnassa ja palveluissa. Samalla luodaan maiden välille yhteistoimintayksikkö vahvistamaan tiedonjakoa, solidaarisuustoimintaa ja kollektiivisempaa edunvalvontaa

Lue lisää
Jakartan lentokentän työntekijöitä Indonesiassa

Ihmisarvoinen työ lentokentän työntekijöille

Hankkeessa parannetaan Jakartan lentokentän työntekijöiden asemaa Indonesiassa. Heidän mahdollisuutensa ihmisarvoiseen työhön heikkenevät sitä mukaa, kun yhä useampi ulkoistetaan vuokratyöläiseksi, joiden on vaikea neuvotella työehdoistaan.

Lue lisää
Kolumbialainen kotiapulainen hedelmäostoksilla

Kotiapulaisten oikeudet Kolumbiassa

Hankkeen tavoite on, että Kolumbian kotiapulaisille ja myös muille hoivatyöntekijöille saadaan sosiaaliturva ja työelämän perusoikeudet, työsuhteet ovat virallisia ja niillä on asianmukaiset valvontamekanismit.

Lue lisää
Bangladeshlaisia pankkityöntekijöitä

Rahoitus- ja ICT-alan työehdot

Hanke jatkaa onnistunutta työtä Nepalin ja Bangladeshin rahoitus- ja ICT-alan työntekijöiden olojen ja oikeuksien parantamiseksi. Koulutusta suunnataan erityisesti naisille ja nuorille.

Lue lisää

Palvelualan edunvalvonta Indonesiassa

Hankkeessa vahvistetaan työntekijöiden edunvalvontaa palvelualoilla. Tavoitteena on saada naisia ja nuoria aktiivisesti mukaan toimintaan ja siten edistämään omalle ryhmälleen erityisiä asioita työlämässä. 

Lue lisää

Vesihuolto ja laadukkaat julkiset palvelut

Hankkeessa kampanjoidaan vesipalvelujen säilyttämiseksi kaikkien ulottuvilla Filippiineillä ja Indonesiassa sekä vaikutetaan siihen, että yksityistettävien vesilaitosten työntekijöiden oikeudet otetaan huomioon.

Lue lisää

Energia julkisena palveluna

Hankkeessa vahvistetaan Indonesian valtakunnallisen energiayhtiön työntekijöiden oikeuksia, edunvalvontaa ja vaikuttamistyötä sekä pyritään turvaamaan laadukkaat julkiset palvelut.

Lue lisää