SASKin tavoitteena on ihmisarvoinen työ ja elämiseen riittävä palkka kaikille.

16.11.2021 | Uutinen

SASK hakee kansainvälisen toiminnan asiantuntijaa

SASK hakee kansainvälisen toiminnan asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Helsingin toimistoonsa.   SASK on työelämän ihmisoikeusjärjestö, joka edistää työntekijöiden oikeuksia, ihmisarvoista työtä ja elämiseen riittävää palkkaa Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.
Lue lisää
25.11.2021 | Blogi

Nyrkin ja hellan väli — historiaan?

Koulutus, tiedotus, lakimuutokset, nollatoleranssi työehtosopimuksissa, työsuojelu, selviytyjien tukeminen ovat hyviä startteja, noin aluksi. Turvalliset työ- ja sosiaalitilat, riskialttiiden henkilöstöryhmien paniikkinappulat, työaikajärjestelyt, kuljetukset kotiin vaarallisina vuorokaudenaikoina, toimivat ja oikeudenmukaiset valitusjärjestelmät ovat esimerkkejä käytännön toimista. Ilman kaikkien sukupuolten edustajien yhteistyötä ja asennekasvatusta ei päästä eteen eikä taakse, kirjoittaa SASKin tasa-arvoasiantuntija Tarja Valtonen naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemisestä.
Lue lisää
11.11.2021 | Uutinen

Vanhempien työolot vaikuttavat lasten koulutusmahdollisuuksiin

Nenäpäivävaroilla tuetaan SASKin kotiapulaishankkeita. Kotiapulaiset ovat usein yhteiskunnassa heikossa asemassa. Se, että he saavat elämiseen riittävää palkkaa ja että heillä on mahdollisuus esimerkiksi sosiaaliturvaan, parantaa koko perheen toimeentuloa. Mosambikissa kotiapulaiset ovat saaneet oikeuden sosiaaliturvaan vuodesta 2016.
Lue lisää
22.09.2021 | Uutinen

Nuorille pandemian hinta on korkeampi

Pandemian välittömät vaikutukset ovat nuorille rajumpia kuin aikuisille, mutta lisäksi myös pitemmän ajan taloudellinen ja sosiaalinen hinta on nuorille korkeampi. SASKin tukemat ammattiliitot pyrkivät vaikuttamaan globaalin etelän yhteiskuntiin niin, että nuorille olisi tarjolla esimerkiksi ihmisarvoista työtä.
Lue lisää
15.09.2021 | Uutinen

Ay-liikkeen ihmisoikeustyötä pidetään tärkeänä

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK teetti tutkimuksen, jossa tarkasteltiin järjestön tunnettuutta sekä teemojen tärkeyttä suuren yleisön mielessä. Tutkimuksen mukaan SASK on suuren yleisön silmissä melko tuntematon, mutta sen työtä pidetään arvokkaana.
Lue lisää
  152
  miljoonaa lapsityöläistä maailmassa

  SASK kartalla

  Klikkaa kartalla näkyviä kohteita saadaksesi lisätietoa toiminnastamme!

  Yhdistykset ja ammattiosastot ihmisarvoisen työn asialle!

  SASKin kannatusjäsenenä tuette kehittyvien maiden työntekijöitä. Tuellanne muutetaan maailmaa.

  Lue lisää ja liity nyt!

  SASK-lähettiläät

  Vapaaehtoiset lähettiläämme toimivat SASKin äänitorvina omilla työpaikoillaan sekä tapahtumissa ympäri Suomen.

  Sanna-Maria Anttila

  "Ainakin itsellä ihan viimeistään Lähettiläskoulutuksen jälkeen syttyi suurempi kehitysyhteistyö- ja ay-kipinä niin kansainvälisellä tasolla kuin kotimaan kentälläkin. Maailma tarvitsee oikeudenmukaisuuden ja solidaarisuuden puolustajia ja siinä rintamassa haluan olla mukana. Toivottavasti moni muukin, sillä yhteistyössä on voimaa. Lämmin suositus SASKin lähettiläskoulutukselle!"

  Aleksi Tikkanen

  "Olen aina ollut kiinnostunut kansainvälisistä asioista, joten oli luontevaa hakea  SASKin opintomatkalle Mosambikiin marraskuussa 2018. Tällä matkalla sai hyvän käsityksen siitä, miten erilaisissa ongelmissa me täällä ja he siellä painivat. Köyhyys kosketti, sekä kysymys siitä, mistä päivittäinen ruoka hankitaan. Luku-, ja kirjoitustaidon puute, työntekijän asema riitatilanteessa ja kokonaisuudessaan, lapsien määrä, sosiaaliturvan puutteellisuus, korruptio, infran vajavaisuus... Näitä asioita on hyvä muistella ja nostaa keskusteluun. Siksi olen SASKin kunnon työn lähettiläs!"

   

  SASK sosiaalisessa mediassa