SASKin tavoitteena on työelämän ihmisoikeudet kuten elämiseen riittävä palkka kaikille.

Neljä ihmistä pöydän ympärillä ilmastonmuutokseen sopeutumiseen liittyvässä Oikeudenmukainen siirtymä -työpajassa Nigeriassa
16.11.2023 | Uutinen

Suomalaiset järjestöt YK:n ilmastokokouksesta: Maailman maiden on sitouduttava kaikkien fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamiseen

Marraskuun lopussa alkavassa YK:n ilmastokokouksessa arvioidaan ensimmäistä kertaa sitä, miten Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanossa on onnistuttu, ja sovitaan tarvittavista lisätoimista. Kansalaisjärjestöt vaativat, että kaikkien maiden, myös Suomen, on kiihdytettävä toimia 1,5 asteen kuumenemisrajan alapuolella pysymiseksi ja lopetettava fossiilisten polttoaineiden käyttö.
Lue lisää
11 filippiiniläistä miestä poseeraa ryhmäkuvassa iloisina
17.11.2023 | Blogi

Miestenpäivää!

Kansainvälisen miestenpäivän kunniaksi toivotellaan tänä vuonna ”Terveitä miehiä terveessä maailmassa”. SASKin tasa-arvoasiantuntija Tarja Valtonen kirjoittaa tasa-arvosta tällä kertaa miesten näkökulmasta.
Lue lisää
Malawilaisen sähköalan liiton pääsihteeri William Mnyamula lähikuvassa.
14.11.2023 | Uutinen

”Liitto puolustaa oikeuksiasi työpaikalla”

Ammattiliittoon kannattaa kuulua, koska se neuvottelee turvallisen, reilun ja ihmisarvoisen työn puolesta, sanoo malawilainen William Mnyamula.
Lue lisää
Joukko indonesialaisia kotiapulaisia parlamenttitalon edessä
08.11.2023 | Uutinen

”Me ponnistelemme kaikin mahdollisin tavoin, ja kotiapulaislaki toteutuu”

Jo 19 vuotta Indonesian päättäjien pöydillä jumittanut laki antaisi kotiapulaisille työntekijän statuksen ja sitä kautta monta muille työntekijöille jo kuuluvaa oikeutta. Jala PRT -järjestön Lita Anggraini vakuuttaa, että kotiapulaiset ovat valmiita jatkamaan nälkälakkoaan, kunnes laki käsitellään ja hyväksytään parlamentissa.
Lue lisää
SASKin Indonesian alue-edustaja ja kaksi ulkoministeriön edustajaa seisoo värikkäiden kylttien edessä SASKin Indonesian toimiston avajaisissa.
02.11.2023 | Uutinen

SASK avasi toimiston Indonesiaan

SASKin Kaakkois-Aasian toimiston avajaisia vietettiin 1. marraskuuta Jakartassa. Toimisto hoitaa tällä hetkellä koko SASKin Aasian toimintaa.
Lue lisää
  160
  miljoonaa lapsityöläistä maailmassa

  SASK kartalla

  Klikkaa kartalla näkyviä kohteita saadaksesi lisätietoa toiminnastamme!

  Yhdistykset ja ammattiosastot ihmisarvoisen työn asialle!

  SASKin kannatusjäsenenä tuette kehittyvien maiden työntekijöitä. Tuellanne muutetaan maailmaa.

  Lue lisää ja liity nyt!

  SASK-lähettiläät

  Vapaaehtoiset lähettiläämme toimivat SASKin äänitorvina omilla työpaikoillaan sekä tapahtumissa ympäri Suomen.

  Sanna-Maria Anttila

  "Viimeistään SASKin lähettiläskoulutuksen jälkeen itsellä syttyi suurempi kehitysyhteistyö- ja ay-kipinä niin kansainvälisellä tasolla kuin kotimaan kentälläkin. Maailma tarvitsee oikeudenmukaisuuden ja solidaarisuuden puolustajia, ja siinä rintamassa haluan olla mukana. Toivottavasti moni muukin, sillä yhteistyössä on voimaa. Lämmin suositus koulutukselle!"

  Aleksi Tikkanen

  "Olen aina ollut kiinnostunut kansainvälisistä asioista. Siksi hain SASKin opintomatkalle Mosambikiin vuonna 2018. Siellä sai hyvän käsityksen siitä, miten erilaisten ongelmien kanssa meillä ja siellä painitaan. Köyhyys kosketti – samoin kysymys siitä, mistä päivittäinen ruoka hankitaan. Luku- ja kirjoitustaidon puute, työntekijän asema, lasten määrä, sosiaaliturvan puutteellisuus, korruptio, infran vajavaisuus... Näitä asioita on hyvä muistella ja nostaa keskusteluun. Siksi olen SASK-lähettiläs!"

   

  SASK sosiaalisessa mediassa