Pitkäjänteistä työtä työelämän ihmisoikeuksien puolesta
Kymmenen vuotta on lyhyt aika, jos halutaan parantaa kahden miljoonan indonesialaisen työehtoja. SASKin hankkeissa vuonna 2019 saavutetut tulokset ovat vaatineet aikaa, sinnikkyyttä ja uskoa tulevaisuuteen.
SASKin kriisiapu tavoitti jopa 5 000 perhettä
SASKin hallitus päätti keväällä myöntää tukea koronan vuoksi toimeentulonsa menettäneille työntekijöille. Yhteensä tukea annettiin viiteen maahan. Tyypillisin tuen muoto oli ruoka-apupaketti. Tuki toteutettiin kokonaan SASKin omalla rahoituksella.
Namibia: Ammattiliitto parantaa sopimuksella työntekijöiden oloja
Kiinalaisyritys laiminlöi muun muassa minimipalkkausta. Ammattiliiton kanssa solmitulla sopimuksella parannetaan esimerkiksi työturvallisuutta rakennuskohteissa.
Kolumbia: Unión-liitto neuvotteli jo viidennen työehtosopimuksen
Liiton puheenjohtaja on tyytyväinen sopimukseen, joka takaa työntekijöille palkankorotukset vaikeina aikoina.
Kolumbia: Turvatyöntekijöille historian ensimmäinen työehtosopimus
Sopimus takaa työntekijöille esimerkiksi korkeammat bonukset ja paremmat mahdollisuudet saada liitolta oikeusapua.
Indonesia: Kotiapulaisille oikeus osittaiseen sosiaaliturvaan
Indonesialaiset kotiapulaiset pääsevät nyt nauttimaan merkittävästä ihmisoikeudesta – oikeudesta sosiaaliturvaan.
Nepal: Kun metsä voi hyvin, se elättää
Nepal tunnetaan maailman korkeimmista vuorista, mutta maan pinta-alasta lähes puolet on metsää. Sitä pitäisi suojella, mutta samalla se tarjoaa työtä kymmenille tuhansille ihmiselle. Voiko nämä kaksi asiaa yhdistää?
Filippiinit: Äitiysvapaa piteni vuosien kampanjoinnin tuloksena
Ammattiliittojen sitkeä työ naisten ja lasten oikeuksien puolesta kannatti. Palkallinen äitiysvapaa piteni yli kuukaudella. Myös isät saivat isyysvapaan.
Työntekijöiden ihmisoikeudet paranevat hitaasti mutta varmasti
Suomalaiset liitot ja keskusjärjestöt ovat toimineet kehitysyhteistyöjärjestönsä SASKin kanssa työntekijöiden ihmisoikeuksien puolesta jo 33 vuotta.
Myanmar: Valoa parkettitehtaalla – työaika puolittui ja palkka nousi
Myanmarilaisen parkettitehtaan työehdot muuttuivat radikaalisti, kun työntekijät perustivat liiton. Seuraavaksi he aikovat vaatia paremmat hengityssuojat.
SASKin työ tuottaa tulosta työpaikoilla – ja muuttaa yhteiskunnan rakenteita
SASK parantaa työtä tekevien oloja ja oikeuksia kehitysmaissa. Toiminnasta hyötyi suoraan lähes puoli miljoona ihmistä, epäsuorasti miljoonat. Miten ihmisten elämä muuttui?
Ghana: Kaivoskaupunkien naisille toimeentulo
Ghanan kahdessa kaivoskaupungissa naiset oppivat ansaitsemaan rahaa ja turvaamaan perheidensä toimeentulon. Lapset ovat päässeet kouluun.
Sano se numeroin – poimintoja SASKin saavutuksista
Numerot sen kertovat: SASKin tuella saavutettiin eri puolilla maailmaa merkittäviä tuloksia vuonna 2016.
Filippiinit: Loppu laittomuuksille kaapelitehtaalla
Laittomia vähennyksiä palkoista ja pimitettyjä veroja. Pitkiä työputkia ja sairaalahoitoon johtanutta uupumusta. Erityistalousalueelle perustettu ammattiliitto pyrkii seuraavaksi saamaan oikeuden neuvotella työehdoista, jotta huono kohtelu loppuu.
Sambia: Tutkimuksen mukaan työsyrjintä väheni
SASKin työn vaikuttavuutta tutkittiin ensimmäistä kertaa tieteellisin menetelmin. Sambiassa havaittiin työsyrjinnän vähentyneen ja luottamuksen ammattiliittoihin lisääntyneen.