Latinalaisen Amerikan suurimpana maana Brasilialla on paljon taloudellista ja poliittista vaikutusvaltaa koko mantereen mittakaavassa. Samalla sillä on vaikutusvaltaa ammattiyhdistysliikkeeseen ja ihmisoikeuksiin liittyvissä kysymyksissä.
SASK alkoi tukea Brasilian ammattiyhdistysliikettä tauon jälkeen uudelleen, kun nykyistä edeltävä oikeistopresidentti Bolsonaro oli vallassa. Hän romutti ay-liikkeen toimintaedellytyksiä ennennäkemättömällä tavalla, joten kansainvälistä tukea tarvittiin taas. SASKin alue-edustaja Patricio Samboninon mukaan yhteistyö on noussut uudelle tasolle.
– Vuodesta 2023, presidentti Lulan noustua uudelleen valtaan, ammattiliitot ovat toipuneet ja löytäneet uusia toimintatapoja. SASK tukee niitä muutosprosesseissa, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä maan työmarkkinasuhteiden parantamiseksi ja työntekijöiden oikeuksien toteutumiseksi.
São Paulo on Brasilian suurin kaupunki ja liike-elämän keskus, jossa sijaitsevat sekä ay-keskusjärjestöjen että useiden monikansallisten yritysten pääkonttorit.
Brasilia ja Kolumbia kulkevat hyvään suuntaan
Suurin osa SASKin Latinalaisen Amerikan työstä tehdään sen Brasiliassa ja Kolumbiassa. Molemmissa on tällä hetkellä työntekijän oikeuksia parantaville työelämäuudistuksille myönteiset hallitukset, joten niissä on mahdollista saada aikaan merkittävää kehitystä.
Vielä vuonna 2020 molemmat maat lukeutuivat maailman kymmeneen huonoimpaan maahan työntekijöille, mutta enää kumpikaan ei ole listalla. Vielä viime vuonna Brasiliassa raportoitiin työntekijöiden oikeuksien puolustajien murhista, mutta ei enää tänä vuonna.
Aiemmin SASKin Latinalaisen Amerikan toimisto sijaitsi Ecuadorissa, joka on tänä vuonna ollut kaaoksessa huumekartellien levittyä maahan voimalla ja hallituksen aloitettua taistelun niitä vastaan.
SASKin hankkeet Brasiliassa