Toimintakykyisen liittoverkoston rakentaminen Ethiopian Airlines -yhtiöön

Ilmailuala on nopeimmin kasvava kuljetusala, ja Afrikassa lentoyhtiöt hyötyvät vapauksista, jotka mahdollistavat sekä kotimaisen että kansainvälisen lentotoiminnan harjoittamisen eri alueilla. Ethiopian Airlines on suurin Afrikassa toimiva yhtiö, ja se operoi Etiopiasta 37 maahan, mm. Togoon, Mosambikiin ja Malawiin. Yhtiö vaikuttaa ilmailumarkkinoihin Afrikassa, ja se on usein ainut yhteys muille mantereille. Ethiopian Airwaysillä on henkilökuntaa 37 lentokentällä. Osa on järjestäytynyt ja osa ulkoistettu.

Kansainvälinen kuljetustyöntekijöiden liitto ITF aloittaa järjestäytymisen ja liittojen neuvotteluvoiman vahvistamiseen tähtäävän hankkeen Ethiopian Airlines -yhtiössä.

Hanke rajataan alussa yhtiön kuuteen pääkohdemaahan, jotka ovat Nigeria, Ghana, Kenia, Norsunluurannikko, Senegal ja Etiopia. Alkuvaiheessa tavoitteena on kartoittaa ilmailualan ammattiliitot, niiden kapasiteetit, tarpeet, työntekijämäärät ja ryhmät. Kartoitus auttaa muodostamaan tehokkaan strategian jäsenhankintaan.

Jäsenhankintaa vahvistetaan pääkohdemaissa lentotoiminnassa ja palveluissa. Samalla luodaan maiden välille yhteistoimintayksikkö vahvistamaan tiedonjakoa, solidaarisuustoimintaa ja kollektiivisempaa edunvalvontaa.

Hankkeen toteutuksesta vastaavat kansainvälinen kuljetustyöntekijöiden liitto ITF ja paikalliset ammattiliitot.

Aiheeseen liittyvää

Jäsenjärjestöt

SASK edistää ihmisarvoista työtä ja reiluja työoloja maailmalla yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa. Jäsenjärjestöjä on yhteensä 37.

Lue lisää

Näin SASK toimii

Työntekijän oikeudet ovat ihmisoikeuksia. SASK tukee kehittyvien maiden työntekijöitä, jotta samat oikeudet toteutuisivat kaikkialla maailmassa.

Lue lisää

Opintomatkalla Mosambikissa – miltä maa näyttää tavallisen työntekijän silmin?

Harri Rusanen pääsi SASKin opintomatkalla tutustumaan Mosambikin ihmisiin ja yhteiskuntaan. Blogin kakkososassa hän tarjoaa näkökulmia köyhän maan työelämän haasteisiin.

Lue lisää