Toimintakykyisen liittoverkoston rakentaminen Ethiopian Airlinesiin

Ethiopian Airlinesin lentokone ilmassa

Hankkeessa vahvistetaan jäsenhankintaa ja neuvottelutoimintaa Ethiopian Airlines -lentoyhtiön lentotoiminnassa ja palveluissa. Samalla luodaan maiden välille yhteistoimintayksikkö vahvistamaan tiedonjakoa, solidaarisuustoimintaa ja kollektiivisempaa edunvalvontaa.

Ilmailuala on nopeimmin kasvava kuljetusala. Afrikassa lentoyhtiöt hyötyvät vapauksista, jotka mahdollistavat sekä kotimaisen että kansainvälisen lentotoiminnan harjoittamisen eri alueilla. Ethiopian Airlines on suurin Afrikassa toimiva yhtiö, ja se operoi Etiopiasta 37 maahan. Yhtiö vaikuttaa ilmailumarkkinoihin koko Afrikassa, sillä se on usein ainut yhteys muille mantereille. Lentoyhtiöllä on henkilökuntaa 37 lentokentällä. Osa on järjestäytynyt ja osa ulkoistettu.

Hanketta toteutetaan seitsemässä maassa, jotka ovat Mosambik, Nigeria, Ghana, Kenia, Norsunluurannikko, Senegal ja Etiopia.

Hankkeen toteuttaa kansainvälinen kuljetusalojen työntekijöiden liitto ITF ja sen paikalliset ammattiliitot.

Aiheeseen liittyvää

Ratkaisuja kriisin keskellä

Koronavirusepidemia on levinnyt entistä laajemmalle maailmassa. Kokosimme tietoa siitä, millaisia ratkaisuja ammattiliitot ovat löytäneet työntekijöiden oikeuksien parantamiseksi, kun virus uhkaa toimeentuloa ja terveyttä.

Lue lisää

Kolumbian G4S:n työntekijöille historian ensimmäinen työehtosopimus

Turvallisuuspalveluita tarjoava G4S on yksi SASKin kohdeyrityksistä hankkeessa, jossa pyritään neuvottelemaan onnistuneita työehtosopimuksia.

Lue lisää

SASKin ihmisoikeustyö tavoittaa yhä laajemman joukon

SASK pystyy tulevaisuudessa puolustamaan yhä useampien työntekijöiden ihmisoikeuksia maailmalla. Rahoituksen kasvun myöstä toiminta laajenee erityisesti Afrikassa.

Lue lisää