Ihmisarvoinen työ rakennus- ja puualoilla

Sillanrakennustyömaa NamibiassaHankkeella tuetaan Mosambikin ja Namibian rakennustyöläisten sekä Mosambikissa myös metsä- ja puunjalostustyöläisten edunvalvontaa.

Rakennus- ja puualoilla työskentelee hankemaissa yhteensä hieman vajaa 100 000 ihmistä, joiden työsuhteet ovat pääosin epävakaita projektiluonteisia pätkätöitä, joissa työsuhdeturva on heikko ja palkkaukseen ja muihin työehtoihin liittyvät väärinkäytökset yleisiä. Työsuojelussa on isoja ongelmia sekä metsätyömailla että rakennuksilla, ja varsinkaan kiinalaiset yritykset eivät kunnostaudu työntekijöiden reilussa kohtelussa.

Hankkeessa laajennetaan työehtosopimusten kattavuutta, tehostetaan työsuojelua ja vahvistetaan järjestäytymisastetta. Lisäksi kampanjoidaan työntekijäysvällisemmän lainsäädännön puolesta. Aiemmalla hankekaudella kumppanit ovat päässeet hyvään alkuun hankalienkin työnantajien parissa.

Hankkeen tuloksena liitot saavat vahvemman jäsenpohjan ja neuvotteluvoimaa sekä taitavat ja pätevät luottamushenkilöt ja toimitsijat jäsenten etuja valvomaan.

Hankkeesta hyötyvät 100 000 rakennus- ja puualan työntekijää. Sen toteuttaa kansainvälinen rakennus- ja puualojen liitto BWI sekä sen jäsenliitot Mosambikissa ja Namibiassa.

Aiheeseen liittyvää

Ihmisarvoinen työ

SASKin tavoitteena on taata kaikille työelämän ihmisoikeudet: ihmisarvoinen työ ja elämiseen riittävä palkka.

Lue lisää

Kotien työntekijät ja heidän lapsensa hyötyvät parantuneesta toimeentulosta ja sosiaaliturvasta

Kotitalouksien työntekijät ja heidän perheensä ovat miltei kaikissa yhteiskunnissa hyvin heikossa asemassa. SASKin kumppanit tekevät työtä ihmisten puolesta, jotka jäävät marginaaliin.

Lue lisää

Viinitilan työntekijä ja luottamusmies Jaco sai potkut kahden olutpullon takia

Eteläafrikkalaisilla viinitiloilla luottamusmies on toistaiseksi heikoilla. SASKin hanke sekä Alkon, PAMin ja IUF:n yhteistyösopimus tähtäävät siihen, että tulevaisuudessa työnantajan ja työntekijöiden välillä vallitsee hyvä neuvotteluyhteys

Lue lisää