Eswatinin opettajat ay-oikeuksien puolustajina

Hankkeessa pyritään vaikuttamaan Eswatinin lainsäädäntöön ja kampanjoidaan ay-oikeuksien puolesta. Lisäksi lisätään opettajien ammattiliitto SNATin kykyä myötävaikuttaa sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja ay-oikeuksien toteutumiseen.

Hankkeessa kasvatetaan myös opettajien tietämystä oikeuksistaan sekä parannetaan SNATin aktiivien neuvotteluosaamista, jotta he pystyvät neuvottelemaan uusia työehtosopimuksia.    

Eswatinin kuningaskunta on maailman viimeisiä absoluuttisia monarkioita, jossa poliittista toisinajattelua ja ay-toimintaa on rajoitettu voimakkaasti jo vuosikymmeniä. Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta Eswatinissa on edelleen aktiivisia ja äänekkäitä ammattiliittoja, ja useimpien alojen työntekijät voivat liittyä ammattiliittoihin. Kuitenkin turvallisuusviranomaiset tukahduttavat lakot ja muun poliittisen liikehdinnän väkivalloin. Väkivallan seurauksena monet työntekijät pelkäävät liittyä ammattiliittoihin. Lisäksi moni demokratia- ja ay-aktivisti on karkotettu ja elää maanpaossa Etelä-Afrikassa.  

Hankkeen seurauksena Eswatinin opettajat ja heidän ammattiliittonsa SNAT pystyvät puolustamaan voimakkaammin ay-oikeuksiaan, vahvistamaan järjestäytymistään ja vastustamaan kansalaisyhteiskuntaan kohdistuvaa painostusta. Opettajat ovat yksi aktiivisimmista ammattiryhmistä Eswatinin ay-liikkeessä.

Hankkeesta hyötyvät Eswatinin opettajat ja heidän ammattiliittonsa SNAT. Hankkeen toteuttaa Eswatinin opettajien ammattijärjestö SNAT (Swaziland National Association of Teachers), ja suomalainen kumppani on OAJ.  

Aiheeseen liittyvää

Vantaan ammatilliset opettajat ry SASKin kannatusjäseneksi

Yhdistyksen aktiivi Leena Kemppi on sitä mieltä, että jokaisen lapsen tulisi oppia lukemaan. Opetusalan ammattilaisena hän haluaa olla mukana edistämässä tätä kehitystä.

Lue lisää

Opetusta pennosilla

Opettajat ovat Eswatinin julkisen sektorin alan työntekijöistä syrjityimpiä. Vaikka opettajat ovat ylpeitä työstään ja korkeasta koulutuksestaan, joutuvat he monesti tekemään töitä alkeellisissa oloissa ja pienellä

Lue lisää

Kannatusjäsenet

SASK tukee ammattiliittojen toimintaa kehittyvissä maissa, joissa työtä tehdään usein ilman ihmisoikeuksia. Parannusta saadaan vain, jos työntekijöillä on mahdollisuus puolustaa oikeuksiaan yhdessä. Sinunkin osastosi tai

Lue lisää