Benetton taipui maksamaan Rana Plazan uhreille

Vaateketju Benetton on viimein luvannut maksaa korvauksia Rana Plazan tehtaan romahduksen uhreille Bangladeshissa. Tehdas romahti kaksi vuotta sitten huhtikuussa, jolloin 1134 kuoli  ihmistä ja parituhatta loukkaantui.

Kansainväliset ammattiliitot ja muut järjestöt ovat siitä lähtien kampanjoineet ympäri maailmaa sen puolesta, että hengissä selvinneet ja menehtyneiden omaiset saisivat asianmukaiset korvaukset vaatevalmistajilta, jotka aiheuttivat romahduksen laiminlyömällä tehtaan turvallisuuden valvomisen.

Benettonin päätöstä saatiin odottaa kaikkein pisimpään. Muut tehtaalla vaatteitaan valmistuttaneet isot vaateketjut sitoutuivat jo aiemmin maksamaan korvauksia.

Mikä on setelien väri?

Benettonia painostaneet kansainväliset ammattiliitot palvelualojen UNI ja teollisuusalojen IndustriALL suhtautuivat Benettonin ilmoitukseen varovaisen kiitollisena. Pieni varaus johtuu siitä, että korvaussumma on vielä auki.

– Nyt Benettonin on aika näyttää, minkävärisillä seteleillä korvaukset maksetaan, sanoo IndustriALLin pääsihteeri Jyrki Raina.

Korvauksia on maksettavana romahduksen uhreille yhteensä 30 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Yrityksiltä perittävästä summasta puuttui viime vuoden lopussa vielä yhdeksän miljoonaa dollaria.

Jaa artikkeli: