YLE: Ilmarinen uhkaa vetäytyä PKC:stä järjestäytymisrajoitusten takia

Ilmarisen varoitus liittyy PKC:n Meksikon tuotantolaitoksissa havaittuihin ay-toiminnan rajoituksiin. Ilmarinen on puuttunut asiaan heti kun se sai tietää siitä viime viikon keskiviikkona. Ilmarinen on PKC:n suurin omistaja.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa kerrottiin kempeleläisen teknologiayrityksen PKC:n meksikolaisten työntekijöiden järjestäytymisongelmista. PKC on tehnyt Meksikossa niin sanotun suojelusopimuksen CTM-ammattiliiton kanssa. Suojelusopimuksella estetään PKC:n työntekijöiden järjestäytyminen riippumattomaan ammattiliittoon Los Minerosiin.

Suojelusopimuksessa yritys maksaa suojeluliitolle ”jäsenmaksua” pari prosenttia työntekijöiden palkoista. Sen jälkeen muut ammattiliitot eivät voi käytännössä tulla tehtaalle.

Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikkö Anna Hyrske on vahvistanut, että viime kädessä Ilmariselle jää vaihtoehdoksi vain irtautuminen yhtiön omistuksista, mutta sitä ennen pyritään vaikuttamaan asiantilojen parantamiseksi.

– Olemme toistaiseksi vain MTV:n ohjelmassa esitettyjen tietojen varassa ja haluamme kuulla yhtiön vastauksen. Tietojen mukaan on toimittu kansainvälisten sopimusten vastaisesti. Jos jokin yhtiö ei tule samoille linjoille, Ilmarisen vastuullisen omistajapolitiikan mukaisesti viimeinen vaihtoehto on irtautua yhtiöstä, Hyrske totesi Ylen haastattelussa.

Linkki Ylen uutiseen

 

Jaa artikkeli: