Pelastetaan kehitysyhteistyö!

Kehitysyhteistyöstä ollaan näillä näkymin leikkaamassa 30–40 prosenttia, mikä romuttaisi monen järjestön tekemän työn ja vaikuttaisi miljoonien köyhien elämään. Yhteensä vähennys on lähes 400 miljoonaa, sanoi kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan kehityspoliittinen asiantuntija Niina Mäki eilen Ylen uutisessa

– Kyllä se tuntuu monessa järjestössä, kun leikkaukset tehdään kaikki kerralla. Käytännössä monessa järjestössä projekteja, joita on aloitettu, joudutaan ajamaan alas ja monessa järjestössä toiminta tulee kokonaan loppumaan, Mäki ennakoi.

Ei köyhimmiltä!

Osassa tuen piirissä olevista maista Suomen kehitysyhteistyö on vaarassa päättyä kokonaan. Hauraissa valtioissa leikkausten seuraukset ovat erityisen vakavat. Suomelta on väärä valinta jättää auttamatta maailman heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä.

– Kun näin raa’alla kädellä leikataan, siellä on tyttöjä ja poikia jotka eivät pääse kouluun, teitä joiden rakentaminen on aloitettu, mutta ei jatketa ja paljon muuta, sanoi Mäki.

Järjestöt vaativat vetoomuksessa, että hallitus kohtuullistaa kaavailtuja kehitysyhteistyön leikkauksia. Suunnitellut leikkaukset kehitysyhteistyömäärärahoihin ovat kohtuuttoman rajut ja uhkaavat halvaannuttaa kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun.

SASK on mukana vetoomuksessa. Kerrotaan yhdessä Suomen päättäjille, että maailman heikoimmassa asemassa olevat ihmiset tarvitsevat meidän tukeamme!

Allekirjoita vetoomus

Jaa artikkeli: