Uruguayn talkoomatkapäiväkirja: Osa 32

16.12.2012 15:11

Taakse jäi Juan Lacazen pölyinen ja unelias tunnelma. Matkasimme sunnuntaina 9.12.2012 pieneen ja viihtyisään Colonia Del Sagramentoon. Sen on perustanut portugalilaiset 1680-luvulla. Nyt vanhakaupunki on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi.

Talkoonaisten vapaaviikon matkan tarkoitus oli leidit lomalla, mutta ostosreissun jälkeen se muuttui muijat matkalla. Muutoksen syynä oli hurja ukkossade, joka kasteli meidät perusteellisesti. Paitsi Tarjan. Hänellä oli mukana sontikka. Sateen jälkeen menimme kauneussalonkiin, jossa meidät tuunattiin entistä ehommaksi. Rannalla emme ehtineet loikoilla, koska paikassa oli niin katseltavaa kuin ihmeteltävääkin mm. majakka ja merimuseo sekä putiikkeja.

Meitä luultiin monissa paikoissa Montes del Platan sellutehdastyömaalla työskentelevien suomalaisten rakentajien vaimoiksi. Korjasimme oitis suuren väärinkäsityksen, koska kertoivat, että niille miehille maistuu ”juotavat”.

Päätimme tyytyväisinä lomamme Coloniassa. Pienen ja viihtyisän perhehotellin ystävällinen henkilökunta teki lomastamme rentouttavan.

Matkamme jatkui joen toiselle puolelle, 40 kilomertin päähän Argentiinan Buenos Airesiin. Laivamatka kesti vain tunnin, kun tunnelma muuttui 15 miljoonan asukkaan sähäkäksi muurahaispesäksi. Yli kolmen tunnin kaupunkikiertoajelulla saimme hyvän läpileikkauksen kaupungin koosta ja nähtävyyksistä. Regoletan hautausmaan portilla törmäsimme lipeväeleiseen hurmurihuijariin, joka oitis tunnisti meidät helposti jymäytettäviksi daameiksi. Hän esitti keräävänsä varoja aidsin uhreille. Heti penkomaan rintaliiveihin piiloitettuja pesoja. Kaupan päälle saimme selkokieliset ohjeet, miten löydämme Evita Peronin hautamuistomerkille. Sinne vaelsimme kymmenien muiden turistien laumana.

Lähes pakollinen turistirysäkokemus piti hankkia eli käydä tangoesityksessä. Esitys oli lattea, ei mitään intohimoa. Paikallinen ”Eino Grön” lauloi hyvällä vibralla ja varmalla iän tuomalla kokemuksella. Hotellin respa suositteli tätä paikkaa ja taas astuimme ansaan, mutta niinhän turistin kuuluukin.

Täältä katsottuna Uruguay on hyvä ja tasa-arvoinen maa ja sinne on jo ikävä…

– Rauni, Tarja ja Ulla

Mikä ihmeen talkoomatka? Vastauksen löydät täältä

Jaa artikkeli: