Uruguayn talkoomatkapäiväkirja: Osa 13

28.11.2012 21:37

Noniin, Montevidossa hammaslääkäriseikkailuni jälkeen olin jo vaipunut mukavaan turvallisuuden tunteeseen hampaani tulevaisuuden suhteen. Päivien aikana huomasin kyllä, että väliaikaispaikka hiljalleen mureni ja maanantain ensimmäisen remonttipäivän jälkeen, yöllä taas hammassärky palasi.

Aamulla oli pakko pyytää ohjeita tämän kylän hammaslääkärille pääsyn suhteen ja orpokodin rehtori kyyditsi minut ja Jukan paikalliseen terkkariin, Hospital dr Ceibal Artigasiin. Harmitti vietävästi ja hiukan kyllä pelottikin kun rekistöröitiin minua potilaaksi. Eipä ollut passia, eikä matkavakuutuskorttia mukana, mutta kaikki hoitui kun orpokodin johtaja ja Jukka selvittelivät asiaa ja minä seisoin jäätynyt ilme naamallani sivussa.

Odotellessa pääsyä lääkärin vastaanotolle, orpokodin johtaja kertoi terveyskeskuksen historiasta. Sen perustaja oli ollut karjatilallinen joka oli halunnut kyläyhteisöään tukea terveyskeskuksen rakennuttamisella vuonna 1955. Isäntä oli myynyt 300 härkää jotta se oli saatu rahoitettua. Cerro Chato sijaitsee kolmen läänin yhtymäkohdassa, jokien valuma-alueen kohtaamispisteessä. Läänit ovat nimeltään Treinta y Tres, Lavalleja ja Florida. Tarkalleen ottaen tämä piste on kylän keskusaukio jossa on kenraali Artigasin patsas.

Vastaanottohuoneessa lääkäri tutki tilanteen, oli ystävällinen ja selitti mitä suustani löytyy. Jukka tulkkasi mutta keskittymiskykyni herpaantui totaalisesti siinä vaiheessa kun lääkäri otti pinseteillä mustuneen pikkuisen pumpulipallon hampaastani pois. Edellinen hammaslääkäri oli laittanut lääkeaineen pumpulitukkoon, sen hampaaseen ja kun lääke loppui niin särky palasi. Lääkäri laittoi uuden väliaikaisen paikan sanoen, että toivon mukaan se kestää Suomeen asti. Jippijaijee, Siltapuiston hammaslääkäriasema; täältä tullaan!!!

– Terveisin hammaslääkäri-bloggaaja-Nina

ps. Hyvät oli puudutusmömmöt tälläkin kertaa.

Mikä ihmeen talkoomatka? Vastauksen löydät täältä

 

Jaa artikkeli: