Työmaat maailmalla tuottivat tuloksia

Tuntuvia palkankorotuksia, lukuisia uusia työehtosopimuksia ja paremmin toimivia ammattiliittoja. SASKin hankkeiden tulokset viime vuodelta ovat mukavaa kuultavaa. Toimintaa keskitettiin yhä harvempiin maihin, ja se tuntui kantavan hedelmää.

– Valtaosasta hankkeita saavutettiin selkeitä parannuksia työntekijöiden oikeuksiin ja työehtoihin. Siihen voimme olla tyytyväisiä, iloitsee SASKin kehittämispäällikkö Riitta Soveri.

Eniten hankkeita toteutettiin viime vuonna Latinalaisessa Amerikassa. Kymmenestä pääkohdemaasta rahallisesti suurimmat olivat Intia, Kolumbia ja Filippiinit. Afrikassa tärkeimmät kohdemaat olivat Ghana ja Mosambik.

Suurin osa hankkeista oli koulutushankkeita, joissa osallistujien osaamista parannettiin muun muassa työturvallisuudessa, ay-oikeuksissa ja järjestäytymisessä. SASKin koulutuksiin osallistui yli 18 000 ihmistä.

Lue lisää SASKin hankkeista ja toiminnasta Työmaana maailma -lehdestä. Lehti saapuu lähipäivinä kaikkien SASKin kannatusjäsenten postilaatikoihin. Sähköistä versiota voit lukea täältä.

SASKin työmaat vuonna 2013

  • 68 hanketta 49 maassa
  • Kymmenestä pääkohdemaasta merkittävimmät Intia ja Kolumbia
  • Hanketoimintaan käytettiin runsaat 5 miljoonaa euroa
  • Eniten hankkeita liittyi koulutukseen
  • Hankkeiden toimintoihin osallistui reilut 106 000 ihmistä

Jaa artikkeli: