Suomalaisjärjestöt vaativat ihmisoikeuksien kunnioittamista Kolumbiassa

Kolumbialaiset ovat osoittaneet mieltään muun muassa verouudistusta vastaan. Maan johto on saanut laajaa arvostelua siitä, millä tavoin se on kohdellut mielenosoittajia.

Kolumbiassa alkoivat voimakkaat mielenosoitukset 28. huhtikuuta hallituksen kaavailemaa verouudistusta vastaan. Suurimmat liitot julistivat tuolloin lakon. Nyt mielenosoitukset ovat laajentuneet muun muassa vaatimaan perustuloa sekä lopettamaan poliisiväkivallan.

Kolumbia on saanut osakseen arvostelua suhtautumisestaan mielenosoituksiin ja erityisesti raskaasti aseistautuneiden sotilaiden käskemisestä kaduille. Ihmisoikeusryhmät ovat kirjanneet huomattavasti suurempia kuolonuhrimääriä kuin mitä virallisesti on kerrottu. Esimerkiksi EU on tuominnut Kolumbian mielenosoittajiin kohdistaman väkivallan.

Mielenosoitus Kolumbian pääkaupungissa Bogotássa. Kuvituskuva, kuvan mielenosoitus ei liity uutiseen.

Keskusjärjestöt SAK ja STTK ovat yhdessä SASKin kanssa vedonneet Kolumbian presidentti Iván Duqueen, että hän aloittaisi vuoropuhelun mielenosoittajien kanssa ja pyrkisi välttämään väkivaltaa. SASKilla on Kolumbiassa useita hankkeita.

Lue lisää palvelualojen maailmanliitto Uni Global Unionin sivuilta.

Jaa artikkeli: