SASK sai joukkoonsa uusia osaajia

SASKissa aloitti tammikuussa uusi talouspäällikkö Ville Hirsikangas ja vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Susanna Haapalainen.
Susanna Haapalainen ja Ville Hirsikangas
Susanna Haapalainen ja Ville Hirsikangas aloittivat tammikuussa SASKissa.

Ville Hirsikankaan tehtävä SASKissa on talouden suunnittelu ja seuranta. Hän korvaa tehtävässä hallintopäällikkö Tarja Rauanheimon, joka jää tulevana keväänä eläkkeelle.

Aiemmin Ville on toiminut taloushallinnon tehtävissä Kelassa ja sitä ennen kehitysyhteistyöjärjestö Vammaiskumppanuudessa. Nyt hän palaa itselleen läheisten teemojen pariin.

– Kansainväliset asiat ja kehityskysymykset kiinnostavat minua, Ville sanoo.

Hän asui taannoin Costa Ricassa, jossa hän suoritti maisterintutkinnon YK:n rauhanyliopistossa Responsible Management and Sustainable Economic Development -koulutusohjelmassa. Hän on koulutukseltaan myös kauppatieteiden maisteri.

Tuttu tekijä lähettiläsverkostoa luotsaamaan

SASKin vapaaehtoistoiminnan asiantuntijan sijaisena aloittaa Susanna Haapalainen. Hän sijaistaa Roosa Rusasta tämän perhevapaiden ajan vastuualueenaan vapaaehtoistoiminta ja  globaalikasvatus sekä tapahtumat. SASK on Susannalle jo entuudestaan tuttu, sillä hän on toiminut samassa tehtävässä myös vuonna 2021.

– Lisäksi olen päässyt tutustumaan SASKin työhön maailmalla opinto- ja hankematkoilla.

Työntekijöiden oikeuksien parissa Haapalainen on työskennellyt muun muassa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:ssä, josta hän on työvapaalla.

– Palaan innolla jatkamaan työtä SASKin globaalikasvatuksen parissa. Pääsen edistämään työelämän ihmisoikeuksia maailmalla ja työskentelemään ainutlaatuisen lähettiläsverkoston kanssa.

Koulutukseltaan Susanna on yhteisöpedagogi ja opiskelee tällä hetkellä kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa Changing Education -maisteriohjelmassa.

Teksti: Laura Ventä
Kuva: Lassi Kaaria

Jaa artikkeli: