SASK kouluttaa uusia kunnon työn lähettiläitä

Maaliskuussa Helsingissä pureudutaan taas SASKin työhön maailmalla, tavataan vieras Filippiineiltä ja pohditaan vaikuttamisen tapoja yhdessä ja ennakkoluulottomasti. Haku maaliskuun koulutukseen on päättynyt.
Tamperelainen Sinituuli Suominen osallistui lähettiläskoulutukseen viime syksynä Helsingissä.

SASK kouluttaa uusia kunnon työn lähettiläitä jälleen maaliskuussa. Viikonloppukurssi kokoaa yhteen kirjavan sakin eri aloilta ja ammattiliitoista, paikkakunnilta ja ikäryhmistä. Luvassa olkoon hienoja kohtaamisia ja avartavia keskusteluja.

Kaksipäiväinen, osallistujille maksuton kurssi järjestetään Helsingin Vuosaaren Hotelli Rantapuistossa 16.–17. maaliskuuta. Hae koulutukseen viimeistään 8. helmikuuta.

SASKIN uljaat lähettiläät poseerasivat Hotelli Haagan pihalla syyskuussa 2018.

Mikäli kansainvälinen vaikuttaminen ja solidaarisuustyö tuntuvat kiinnstavilta, hae mukaan! SASKin lähettiläs on siis vapaaehtoisverkoston jäsen, joka toteuttaa tehtäväänsä itse valitsemallaan tavalla. Toisille se voi tarkoittaa SASKin toiminnasta tiedottamista ammattiosastoissa, työpaikoilla tai sosiaalisessa mediassa. Joku voi innostua osallistumaan kampanjoihin tai järjestämään tempauksia. Lähettiläs voi myös vain löytää itse uusia ajattelutapoja ja kehittää tietämystään kehitysyhteistyöstä.

SASKin koulutus on avoin kaikille, mutta etusijalla osallistujia valittaessa ovat SASKin jäsenjärjestöjen ja kannatusjäsenyhteisöjen jäsenet.

Huomio sinä, joka suunnittelet hakevasi SASKin opintomatkalle: tänä vuonna marraskuussa tapahtuvalle opintomatkalle pääsy edellyttää lähettiläskoulutuksen suorittamista, eli hakijan on käytävä koulutus joko nyt keväällä tai tulevana syksynä. Lähettiläiskoulutuksen valinnoissa etusijalla ovat paitsi jo toista kertaa hakevat, myös opintomatkalle hakeutuvat. Syksyn lähettiläskoulutus järjestetään 28.-29.9. Helsingissä.

Tietoa, työpajoja ja vieras Filippiineiltä

Koulutuksen ohjelma on tiivis, mutta viikonlopun tavoitteena on myös tutustua toisiin osallistujiin ja verkottua. Pyritään siis järjestämään aikaa myös kiireettömämmälle keskustelulle.

Luvassa on tehokas tietopaketti SASKin työstä mailmalla ja toimintatavoista Suomessa. Vieraaksi koulutukseen saapuu SASKin Kaakkois-Aasian aluekoordinattori Orlando ”Marlon” Quesada Filippiineiltä. Manilalainen Quesada odottaa jo innoissaan tulevaa tapaamista. Hänen osuutensa valaisee kurssilaisille elävästi sitä, miten SASKin tuki näkyy ja toimii Filippiinien hankkeissa.

Työpajoissa ideat lentävät ja uudet tuttavuudet syntyvät.

Viikonloppuun kuuluu myös työpajoja. Tutustumme kampanjoihin, joissa SASK on mukana, sekä ideoimme uusia. Luovuus lehautetaan lentoon ja niitä myös hyödynnetään myöhemmin kampanjatyössä!

Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen uudet kunnon työn lähettiläät ovat itsevarmempia omassa solidaarisuustyössään ja heillä on halutessaan valmiudet toimia SASKin äänitorvina omissa verkostoissaan.

Koulutus alkaa lauantaina 16.3. kello 09:30 ja päättyy sunnuntaina 17.3.  kello 14 mennessä. SASK maksaa kaikkien osallistujien majoituksen, ruoan ja ohjelman. Pitkämatkalaisille SASK kustantaa myös matkat halvimman  julkisen kulkuvälineen mukaan.

Koulutuksen haku on auki 8. helmikuuta asti, ja valinnoista ilmoitetaan hakijoille 25.2. mennessä.

Aikaisemmin kouluttautuneet lähettiläät suosittelevat:

”Kivaa oli, toivottavasti lähettilästapaamisia on pian lisää, jotta pääsisi todella verkostoitumaan. Olisi kiva ideoida yhdessä varainkeruutapahtumaa.”

“Sain paljon uutta tietoa ja tutustuin mielenkiintoisiin ihmisiin eri puolilta Suomea, eri ammattitaustoista, eri ikäisiä, mutta kiinnostuneita samoista asioista. Todella virkistavä ja voimauttava viikonloppu!”

”Mahtavaa olla mukana ja toivottavasti pääsen joskus opintomatkalle!”

”Kahvitaukoja oli riittävästi, sillä asia oli niin ’painavaa’, ettei olisikaan jaksanut vastaanottaa enempää kerralla.”

*******

Maaliskuussa järjestettävä koulutus tulee siis muistuttaman teemoiltaan paljolti aikaisempia lähettiläskoulutuksia, mutta ohjelmassa huomioidaan aina myös palautteena saatuja kehittämisehdotuksia.

Lue SASKin verkkojuttu kevään 2018 koulutukseen osallistujien tunnelmista!

Kuvat: Annika Rauhala

Uutista päivitetty 22.1.2019 klo 10:20: lisätty tieto syksyn lähettiläskoulutuksen ajankohdasta. 

Koulutuksen alustava ohjelma

LAUANTAI

9:30 Tervetuloa!

10:30 Mitä SASK tekee?

12:00 Lounas

13:00 Kansainvälinen solidaarisuus  ja SASKin työ maailmalla: vieraana SASKin Kaakkois-Aasian hankkeiden aluekoordinaattori Orlando ”Marlon” Quesada Filippiineiltä .

15:00 Kahvitauko

15:15 Työpajat

17:00 Vapaa-aikaa

19:00 Päivällinen ja yhteinen illanvietto

SUNNUNTAI

9:00 Syventymistä kehitysyhteistyön tapoihin, viestintään ja vaikuttamiseen.

11:00 Kahvitauko 

11:15 Kampanjapaja: ideointia ryhmissä

12:30 Mitä koulutuksen jälkeen?

13:00 Lounas

 

Jaa artikkeli: