Olympiapuiston rakentajat lakkoilivat Brasiliassa, vartijat avasivat tulen

Vartijoiden ampumat laukaukset keskeyttivät rakennustyöntekijöiden mielenosoituksen Rio de Janeirossa maanantaina. Yli 2 000 olympiapuistoa rakentavaa työntekijää aloitti lakon viime torstaina vaatiakseen parempia palkkoja ja työehtoja. Asiasta kertoi The Guardian -lehti maanantaina.

Olympiapuistoa rakentamisesta vastaavan Rio Mais’n edustaja vahvisti, että vartijat ampuivat laukauksia työntekijöiden ja vartijoiden välisessä yhteenotossa, mutta kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen.

Rio de Janeirossa on määrä järjestää kesäolympialaiset vuonna 2016. Tänä vuonna Brasilia isännöi myös jalkapallon MM-kisoja, joiden rakentamista ovat varjostaneet vakavat puutteet rakentajien työturvallisuudessa. MM-stadionien rakennustöissä on kuollut tähän mennessä yhteensä seitsemän rakennustyöntekijää.

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja Rakennusliitto ovat mukana rakennusalan kansainvälisen kattojärjestön BWI:n hankkeessa, joka pyrkii rakennusalan työolojen ja järjestäytymisasteen kohentamiseen Brasilian MM-kisatyömailla. Hankkeen on määrä päättyä tänä vuonna.

Teksti: Katri Blomster /SASK
Kuva: Wikipedia Commons

Lisää aiheesta:
The Guardian: Brazil to order army into Rio slums as violence escalates before World Cup (7.4.2014)

Muokattu 9.4. klo 10:50. Lisätty leipätekstiin linkki lähteeseen eli The Guardianin uutiseen.

Jaa artikkeli: