Nenäpäivä tulee! Maailman köyhimpiä voi nyt auttaa niin raviveikkaaja kuin räpin rakastaja

Marraskuun 9. päivän tienoilla SASKin vapaaehtoiset kuhisevat kaupungeissa Nenäpäivän merkeissä. Tampereelta pamahtaa Nenäpäivä-ravilähtö, Jyväskylässä musisoidaan ja Helsingissäkin lähdetään joukolla lipaskerääjiksi. Osallistuminen on sallittua niin sukankutojille, sketsivideonikkareille kuin vain lahjoittamisesta nauttiville.
SASK vieraili Mosambikin kotiapulaisten ja heidän perheidensä luona alkuvuodesta.

Perjantaina 9.11. katukuvissa ja kylänraiteilla on mahdollista kohdata punanenäisiä ihmisiä. Kyseessä ei välttämättä ole normaali suomalainen viikonlopun alun ilonpito tai syysflunssa, vaan valtakunnallinen Nenäpäivä! Perjantaibileet on pystyssä, jos vain heittää nenän päähän ja toteaa, että on hauska auttaa!

SASK on mukana Nenäpäivässä, ja kampanjan tuotoilla tuetaan tänä vuonna muiden muassa Mosambikissa, Kolumbiassa, Filippiineillä ja Indonesiassa työskenteleviä kotiapulaisia ja heidän perheitään sekä Nepalin ja Intian tiilitehtaiden työntekijöitä lapsityön käytön kitkemiseksi. Tänä vuonna valtakunnallisessa Nenäshow’ssa kuullaan SASKin tukemien mosambikilaisten kotiapulaisten tarinoita Meeri Koutaniemen kuvaamina.

Sukkia ja konsertteja joka makuun

SASK näkyy Nenäpäivänä ja sen ympärillä myös Kunnon työn lähettiläiden ja muiden SASKin toiminnasta kiinnostuneiden voimin. Eri kaupunkien paikallisia tapahtumia kokoavat useiden eri järjestöjen ns. nenäkoordinaattorit. Tänä vuonna Jyväskylän tempauksia koordinoi SASKin lähettiläs Jonna Sirkkiä.

– Täällä on ollut tosi aktiivista porukkaa esimerkiksi seurakunnasta, Unicefilta ja SPR:stä. Konsertteja ja muita tapahtumia on useana päivänä, Sirkkiä kertoo.

Jyväskylässä vastaanotetaan nenäsukkahaasteen merkeissä villasukkia joulumyyjäismyyntiin, yliopistolla nähdään stand-upia ja Ravintola Ilokivessä räpätään Ruudolfin ja Mustan Barbaarin kanssa.

– Vielä kaivattaisiin paria SASKin lähettilästä tai muuten vain kiinnstunutta pitämään SASKin ständiä lauantaina 10. marraskuuta Lasten Lysti -konserttiin, Sirkkiä vinkkaa.

Ilmoittautua voi sähköpostitse osoitteessa jyvaskyla.nenajoukot@gmail.com ja Jyväskylän riennoista saa helpoimmin tietoa Nenäpäivä Jyväskylän Facebook-sivuilta.

Juokse sinä humma

Tampereen nenäjoukoissa SASKin lähettiläsjengi tempaisee jo tiistaina 30. lokakuuta. Varaslähtö koskee vain tapahtuman ajankohtaa, sillä Teivon ravikeskuksen T5-raveissa jännitetään Nenäpäivä-lähtöä!

SASKin lähettiläät eri ammattiliitoista ja muut aktiivit esimerkiksi seurakunnasta kokoontuivat pohtimaan, mitä muuta Nenäpäivänä voisi tehdä kuin vain liikkua kaupungilla lippaan kanssa.

– Itse olen ollut joskus Teivon ravintolassa ekstraajana, ja tiedän, että ravilähtöjä on ennenkin järjestetty jonkun hyvää tekevän asian ympärille, pamilainen Sami Kaita kertoo.

– Innostuttiin sitten, että miksei Nenäpäiväkin voisi näkyä raveissa!

Mukaan lipaskerääjäksi

Jos lipaskeräys tai muu touhu Nenäpäivän merkeissä kiinnostaa, voi ilmoittautua mukaan oman kotikaupungin tempauksiin.

Nenäpäiväksi Helsinkiin saapuu pääkaupunkilaisten lähettiläiden vahvistukseksi lähettiläitä ympäri Suomea. Noin 25-päinen joukko liikkuu lippaineen Suomen suurimmaksi nenäkatsomoksi ennustetussa Ammattiliitto Pron Pro on Stage -jäsentapahtumassa.

Katso kaikki Nenäpäivä-sivujen vinkit, ja valitse itsellesi sopiva tapa osallistua!

Muista myös, että aina on yksi helppo ja hyvä tapa osallistua Nenäpäivään:

 

Kuva: Ellinoora Vesala

Jaa artikkeli: