Mosambikin talkoomatkalaiset valmiina lähtöön

Marraskuussa SASKin talkoomatkalle Mosambikiin lähtevä viidentoista SASKin kannatusjäsenen ja ay-aktiivin joukko kokoontui viime viikonloppuna Kiljavan opistolla. Heille koulutettiin perusteet SASKin toiminnasta, ay-liikkeen kansainvälisestä työstä ja Mosambikin kulttuurista.

Reipas ja hyvin innostunut porukka, SASKin viestintäpäällikkö Jukka Pääkkönen totesi koulutusviikonlopun päätteeksi.

Talkoomatkajoukkue lähtee tutustumaan SASKin ja suomalaisen ay-liikkeen hankekohteisiin Mosambikissa. Matkalle on valittu erityisesti sellaisia henkilöitä, jotka ovat luottamusmiehiä tai ammattiosastonsa hallituksessa. Kevään haussa hakemuksia saapui yli 70.

Tavoitteena on, että talkoomatkalaiset voivat hyödyntää kokemustaan suomalaisesta ay-toiminnasta matkallaan. Matkan toinen tavoite on viestinnällinen: talkoomatkalle osallistuvat levittävät kokemustaan ay-liikkeen tekemästä kehitysyhteistyöstä työpaikoillaan, omissa ammattiosastoissaan ja ystäväpiireissään.

Laaja ammattien kirjo

Talkoomatkalle lähtevien keski-ikä on 45 vuotta. Nuorin on syntynyt vuonna 1986 ja vanhin vuonna 1959. SAK:laisia ammattiliittoja edustaa 7 lähtijää, STTK:laisia 5 ja akavalaisia 3. Lähtijöistä naisia on kymmenen ja miehiä viisi.

Ammattien kirjo on laaja ja monipuolinen. Matkaan lähtee lähettämötyöntekijä, koneenkuljettaja, virastomestari, sopimusala-asiamies, ohjelmistosuunnittelija, kodinhoitaja, palopäällikkö, verkkotuottaja, visualisti, kätilö, sairaanhoitaja, järjestelmäasiantuntija, fysioterapeutti, opettaja ja ylitarkastaja.

Talkoomatkaa voi seurata SASKin verkkosivujen kautta: matkalaiset ylläpitävät blogia ja matkasta kerrotaan myös SASKin Facebook-sivuilla www.facebook.com/www.sask.fi. Matka alkaa 4. marraskuuta ja takaisin Suomeen joukko palaa 17. marraskuuta.

Lisätietoa SASKin talkoomatkoista

Teksti ja kuva: Aleksi Vienonen / SASK

Jaa artikkeli: