Paremmat palkat Kambodzan vaatetyöntekijöille – vetoa pääministeriin

Kansainvälistä kunnon työn päivää vietetään 7. lokakuuta. Voit osallistua lähettämällä Kambodzan pääministerille vetoomuskirjeen, jossa vaaditaan reilua korotusta tekstiilityöntekijöiden minimipalkkaan.

Kansainvälisten ammattijärjestöjen maailmanlaajuinen Kambodza-toimintapäivä on 17. syyskuuta. Viime helmikuinen toimintapäivä auttoi vapauttamaan 23 työntekijää, jotka olivat osoittaneet mieltään maan alhaista palkkatasoa vastaan.

Kambodzan tekstiili- ja jalkineteollisuus tuo maalle viisi miljardia dollaria tuloa vuodessa. Kambodzalaiset alan ammattiliitot vaativat minimipalkan korottamista sadasta dollarista 177 dollariin eli vähän alle 140 euroon kuussa. Esitys uusista minimipalkoista on menossa palkoista neuvottelevan toimikunnan käsittelyyn lokakuun alussa.

Teollisuuden ammattiliittojen kansainvälinen järjestö IndustriALL, ammattiliittojen kattojärjestö ITUC ja yksityisten palvelujen UNI järjestävät kampanjatempauksia Kambodzan suurlähetystöjen edustalla. Kambodzalla ei ole lähetystöä Suomessa, mutta viesti menee perille minkä tahansa lähetystön kautta.

Voit käyttää viestisi pohjana mallikirjettä – tai lähettää sen sellaisenaan. Kambodzan lähetystöjen yhteystiedot ovat tässä.

Sähköpostin lähettäminen vaatii vähän enemmän vaivaa kuin pelkkä linkin klikkaaminen, mutta se on helppo yhdistää kansainvälisen ay-liikkeen Kunnon työn päivään. Jaa vetoomus sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #kunnontyönpäivä. Voit käyttää myös kampanjajulistetta Facebook-profiilikuvanasi.

Jaa artikkeli: