IndustriALL vetoaa Kolumbian väkivaltaisuuksien lopettamiseksi

Viimeisin väkivallanteko kohdistui öljy-yhtiö Ecopetrolin työntekijöiden ammattiliiton puheenjohtajaan John Alexander Rodríguez Quinteroon. Hänen kimppuunsa hyökättiin yöllä 11. elokuuta.

Teollisuusalojen kansainvälinen ay-kattojärjestö IndustriALL vetoaa Kolumbian presidenttiin, jotta väkivaltaisuudet ja uhkailut maan ammattiliittojen johtajia ja aktiiveja vastaan saataisiin loppumaan.

Ammattiliitto USO neuvottelee parhaillaan uutta työehtosopimusta, joten IndustriALL tulkitsee tämän ja muut viime aikojen väkivaltaisuudet ja tappouhkaukset hyökkäykseksi ammattiliiton toimintaa vastaan. Järjestö toteaa vetoomuksessaan, että teoilla uhataan järjestäytymisoikeutta ja samalla ihmisoikeuksia.

Ecopetrolin väki usein hyökkäysten kohteena

IndustriALLin mukaan hyökkäyksiä sattuu aina, kun Ecopetrolin työntekijät reklamoivat oikeuksiensa puolesta. Vetoomuksen on allekirjoittanut järjestön pääsihteeri Jyrki Raina.

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASKilla on Kolumbiassa käynnissä yhdeksän hanketta. SASK pyrkii hanketoiminnallaan edistämään ammattiyhdistysoikeuksia Latinalaisessa Amerikassa, muun muassa Kolumbiassa.

Kolumbia on pitkään ollut maailman vaarallisin maa ay-aktiiveille ja ollut kärkisijoilla ay-liikkeen kansainvälisen kattojärjestön ITUCin tilastoissa. Myös SASK ja Amnesty Internationalin Suomen osasto kampanjoivat viime vuonna Kolumbian hallitusta vastaan, jotta liittoaktiivien vaino saataisiin loppumaan.

 

Jaa artikkeli: