Indonesian kaivos- ja metallityöläisten työ- ja elinolot

Hankkeessa parannetaan Indonesian kaivos- ja metallityöntekijöiden työoloja, muun muassa kampanjoidaan työ- ja äitiysturvallisuuden parantamiseksi.

Teollisuusalan liittojen neuvottelutaitoja vahvistetaan koulutusten, jäsenhankinnan sekä naisten ja miesten tasavertaisen osallistumisen kautta. Kansalaisjärjestöjen ja ammattiliittojen toimintaa rajoitetaan Indonesiassa nyt niin voimakkaasti, että työntekijöiden ihmisoikeuksien puolustaminen on entistä vaativampaa.

Hanke tukee kampanjointia kaivosalan työsuojelua koskevan ILOn sopimuksen C176 ja äitiysturvaa koskevan ILOn sopimuksen C183 ratifioinnin puolesta Indonesiassa. Teollisuusliittojen ja muiden toimijoiden yhteiset kampanjat koskevat myös minimipalkkoja, sosiaaliturvaa ja vuokratyövoiman käytön sääntelyä.

Metalli- ja kaivosaloilla tehdään selvitys yritysten tuotantoketjuista sekä kartoitetaan strategisesti tärkeimmät yritykset, joiden kanssa teollisuustyöntekijöiden kansainvälisellä kattojärjestöllä IndustriALLilla on puitesopimus tai liittoverkosto. Työ kohdennetaan kartoituksen perusteella valittuihin yrityksiin, joissa puolestaan kartoitetaan työehtosopimusten ja järjestäytymisen tilanne.

Hankkeesta hyötyvät indonesialaiset metalli- ja kaivosalan ammattiliitot ja työntekijät. Sitä hallinnoi indonesialaisten liittojen muodostama projektitiimi sekä osallistuvien liittojen johto IndustriALLin tuella.

Aiheeseen liittyvää

Kolumbian satamatyöläiset taistelivat paremmat työolot SASKin tuella

Satamatyöläiset ovat saaneet merkittäviä parannuksia työehtoihinsa Buenaventuran satamassa Kolumbiassa. SASKin kansainvälisen toiminnan suunnittelija Laura Ekholm pitää neuvoteltua työehtosopimusta merkittävänä saavutuksena. – Satama-alalla työehdot ovat heikot, ja

Lue lisää

Adidas ja Nike maksavat jalkapalloilijoille miljoonia, mutta eivät säällisiä palkkoja pelipaitojen ompelijoille

Jalkapallon MM-kisojen kaksi suurinta sponsoria maksavat tuhansille pelipaitoja ja -kenkiä ompeleville naisille surkeita palkkoja. Kansainvälinen kampanja ihmettelee sponsoritukien huimaa nostoa, kun palkkojen osuus urheiluvaatevalmistuksen työvoimakustannuksista

Lue lisää

Koulutus, sosiaaliturva, inhimillisyys ja asenneilmasto ratkaisevat työn tulevaisuuden maailmassa

SASKin seminaarissa ei pelätty robotteja vaan uskottiin ihmisen neuvokkuuteen ja ay-liikkeen rooliin kehittyvien maiden tukijana.

Lue lisää