Indonesian kaivos- ja metallityöläisten työ- ja elinolot

Hankkeessa parannetaan Indonesian kaivos- ja metallityöntekijöiden työoloja, muun muassa kampanjoidaan työ- ja äitiysturvallisuuden parantamiseksi.

Teollisuusalan liittojen neuvottelutaitoja vahvistetaan koulutusten, jäsenhankinnan sekä naisten ja miesten tasavertaisen osallistumisen kautta. Kansalaisjärjestöjen ja ammattiliittojen toimintaa rajoitetaan Indonesiassa nyt niin voimakkaasti, että työntekijöiden ihmisoikeuksien puolustaminen on entistä vaativampaa.

Hanke tukee kampanjointia kaivosalan työsuojelua koskevan ILOn sopimuksen C176 ja äitiysturvaa koskevan ILOn sopimuksen C183 ratifioinnin puolesta Indonesiassa. Teollisuusliittojen ja muiden toimijoiden yhteiset kampanjat koskevat myös minimipalkkoja, sosiaaliturvaa ja vuokratyövoiman käytön sääntelyä.

Metalli- ja kaivosaloilla tehdään selvitys yritysten tuotantoketjuista sekä kartoitetaan strategisesti tärkeimmät yritykset, joiden kanssa teollisuustyöntekijöiden kansainvälisellä kattojärjestöllä IndustriALLilla on puitesopimus tai liittoverkosto. Työ kohdennetaan kartoituksen perusteella valittuihin yrityksiin, joissa puolestaan kartoitetaan työehtosopimusten ja järjestäytymisen tilanne.

Hankkeesta hyötyvät indonesialaiset metalli- ja kaivosalan ammattiliitot ja työntekijät. Sitä hallinnoi indonesialaisten liittojen muodostama projektitiimi sekä osallistuvien liittojen johto IndustriALLin tuella.

Aiheeseen liittyvää

Muista hikipajoissa työskenteleviä ja toivota läheisillesi Reilua joulua!

Tänäkin jouluna SASKin joulukeräyksellä autetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia työntekijöitä.

Lue lisää

Kolumbian satamatyöläiset taistelivat paremmat työolot SASKin tuella

Satamatyöläiset ovat saaneet merkittäviä parannuksia työehtoihinsa Buenaventuran satamassa Kolumbiassa. SASKin kansainvälisen toiminnan suunnittelija Laura Ekholm pitää neuvoteltua työehtosopimusta merkittävänä saavutuksena. – Satama-alalla työehdot ovat heikot, ja

Lue lisää

Siirtotyöläisten tilanne, ihmisoikeudet ja urheilun etiikka – hae mukaan SASKin teemakoulutukseen

Voidaanko urheilukisat ja työntekijöiden ihmisoikeuksien kunnioittaminen sovittaa yhteen? Helsingissä 18.–19. toukokuuta järjestettävällä viikonloppukurssilla syvennytään siirtotyön teemaan erityisesti Qatarin tulevien jalkapallokisojen näkökulmasta. Haku koulutukseen on päättynyt.

Lue lisää