Elintarviketeollisuuden työolot Filippiineillä

Filippiiniläisiä elintarvikealan työntekijöitä

Hankkeessa parannetaan elintarvike- ja juomateollisuuden työntekijöiden toimeentuloa ja työsuhdeturvaa. Sen tuloksena työympäristöstä tulee turvallisempi ja terveellisempi.

Avainaloja ovat ananassäilykkeet, sokerin prosessointi, kalanjalostus ja juomateollisuus.

Työntekijöitä koulutetaan tuntemaan perusoikeutensa. Ammattiliitoille ja niiden yhteenliittymälle luodaan koulutusohjelma, joka sisältää neuvottelutaitoja, työsuojeluosaamista sekä työriitojen ratkaisemista.

Naispuolisten ja nuorten työntekijöiden asemaa pyritään parantamaan ja osallistumista kasvattamaan. Vuokra- ja pätkätyöläisten vakinaistamisen puolesta kampanjoidaan.

Työstä hyötyvät Filippiinien noin 600 000 elintarvike- ja juomateollisuuden työntekijää ja heidän ammattiliittonsa.

Sopimuskumppani on keskusjärjestö SENTRO, ja hankkeen toteuttaa joukko liittoja ja muita organisaatioita. Koulutuspaketin suunnittelussa ja toteutuksessa auttaa ay-koulutuskeskus LEARN.

Aiheeseen liittyvää

Vanhempien työolot vaikuttavat lasten koulutusmahdollisuuksiin

Nenäpäivävaroilla tuetaan SASKin kotiapulaishankkeita. Kotiapulaiset ovat usein yhteiskunnassa heikossa asemassa. Se, että he saavat elämiseen riittävää palkkaa ja että heillä on mahdollisuus esimerkiksi sosiaaliturvaan, parantaa

Lue lisää

Kolumbian G4S:n työntekijöille historian ensimmäinen työehtosopimus

Turvallisuuspalveluita tarjoava G4S on yksi SASKin kohdeyrityksistä hankkeessa, jossa pyritään neuvottelemaan onnistuneita työehtosopimuksia.

Lue lisää

Työn alla kaikkien sukupuolten oikeudet

Coca Cola -tehtaan Sateenkaari-komitea on vielä nuori ja hento, mutta tasa-arvotyön kautta ay-liike voi ottaa haltuun myös työn LGBTQ+ -oikeuksien puolesta.

Lue lisää