Finlandia kajahti komeasti, kun kehitysyhteistyöjärjestöt vetosivat hallitusneuvottelijoihin

Suomi ei käännä selkäänsä maailmalle -kampanjan vetoomus luovutettiin eilen hallitusneuvotteluja vetävälle Kokoomukselle.

Kehitysyhteistyöjärjestöt Säätytalolla luovuttamassa hallitusneuvottelijoille vetoomusta Finlandia-hymnin voimin. Mukana myös kuorolaulajia valkoisissa asuissa.SASK on allekirjoittanut Fingon koordinoiman kampanjan vetoomuksen, jossa tulevaa hallitusta kehotetaan panostamaan kehitysyhteistyöhön, humanitaariseen apuun ja rauhantyöhön erottamattomana osana Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Siten Suomi luo vakaata ja turvallista maailmaa kaikille.

Kestävää rauhaa ja vakautta rakennetaan tehokkaimmin puuttumalla kriisien ja konfliktien juurisyihin, kuten ihmisoikeuksien polkemiseen, demokratian rapautumiseen sekä eriarvoisuuteen ja köyhyyteen. Valtavaksi kasvanut eriarvoisuus sekä ilmastokriisin hälyttävä eteneminen ovat sotilaallisen konfliktin ohella suurimpia uhkia yhteiskunnalliselle turvallisuudelle.

Kehitysyhteistyö, humanitaarinen apu ja rauhantyö ovat Suomen tekemiä tärkeitä investointeja globaaliin turvallisuuteen ja vakauteen. Niiden avulla sekä ennaltaehkäistään kriisejä että tuetaan ihmisiä äärimmäisessä ahdingossa.

Kampanjassa vedotaan siihen, että Suomi ei käännä selkäänsä maailmalle.

Yhteislaulusta taltioitu video on katsottavissa Fingon Flickr-tilillä.

 

Jaa artikkeli: