Lähettilästreffeiltä vauhtia paikallistoimintaan!

SASKin Kotimaan toimintojen yksikkö kiersi syyskuun puolivälissä tapaamassa lähettiläitä. Tapaamiset järjestettiin pienryhmissä, jotta kaikilla olisi mahdollisimman turvallinen olo. Vierailimme Kuopiossa, Tampereella, Turussa sekä Joensuussa. Treffeille osallistui yhteensä lähes kaksikymmentä SASK-lähettilästä. 

Ja voi, kuinka mukavaa olikaan tavata ihmisiä pitkästä aikaa! Treffeillä huomasimme, kuinka me työntekijät ja vapaaehtoiset olimmekaan kaivanneet myös fyysistä läsnäoloa. Vaikka SASKin vapaaehtoistoiminta on ollut käynnissä koronapandemista huolimatta, on toiminta verkossa hyvin erilaista kuin normaalisti. 

Lähettilästreffit tarjosivat taas ainutlaatuisen tilaisuuden alueen lähettiläille verkostoitua keskenään ja ideoida toimintaa omalla alueellaan. Treffit sujuivat kaikilla paikkakunnilla mukavasti omalla painollaan, ajankohtaisista tapahtumista sekä koulutuksista keskustellen. Monissa kaupungeissa lähettiläät sopivat jo uusia treffejä, joko yhteisiä kävelylenkkejä tai kahvihetkiä. Treffeillä suunnattiin katseita myös tulevaan Nenäpäivään ja keskusteltiin siitä, miten Nenäpäiväkampanjaa voisi tehdä omalla paikkakunnalla ja minkälaista toimintaa on jo suunnitteilla.  

Lähettilästreffejä järjestetään myös lokakuussa, ainakin Oulussa. Meidät voi hyvin kutsua kylään myös muille paikkakunnille, lähtökohtaisesti tulemme paikalle, jos mitään päällekkäistä ei ole jo sovittu. Lähettilästreffien ohjelma voidaan rakentaa toiveiden mukaan: se voi olla ideointia paikallistoiminnalle, työpajaa koko valtakunnallisen lähettilästoiminnan kehittämiseksi, pientä koulutusta tai tiedonjakamista SASKin projekteista maailmalla tai vaikkapa ihan vapaamuotoista tutustumista. Kun koronatilanne joskus tästä helpottaa, järjestämme mielellämme myös avoimempia tapahtumia, johon lähettiläät voivat tuoda mukanaan tuttavan, joka on kiinnostunut maailman työntekijöiden oikeuksista. Treffejä voidaan järjestää myös verkossa, jos se tapa tuntuu luontevimmalta! 

Ehdota treffejä omalle paikkakunnallesi tämän linkin kautta.

Tähän huippuporukkaan pääsee mukaan hakemalla mukaan seuraavaan Lähettiläskoulutukseen (13.-15.11.)! Hakulinkki ja lisätietoja tämän linkin takaa.

Aiheeseen liittyvää

Lähettilästreffit

Kierrämme eri kaupunkeja ympäri Suomen kuulemassa mielipiteitänne ja toiveitanne vapaaehtoistoimintaan liittyen. Treffeillä voidaan myös pitää pienimuotoisia koulutuksia koskien työelämän perusoikeuksia ja SASKin hankkeita. Ota yhteyttä Susanna

Lue lisää

Lähettiläs tietää enemmän – hae mukaan SASKin syksyn lähettiläskoulutukseen!

Otetaan haltuun työelämän ihmisoikeudet! Punnitaan yhdessä kehitysyhteistyön mahdollisuuksia, keskustellaan ja ideoidaan. SASK kouluttaa uusia kunnon työn lähettiläitä 28.–29. syyskuuta Helsingissä.

Lue lisää

SASKin lähettiläskoulutus

SASK kouluttaa uusia SASK-lähettiläitä vuosittain useampaan otteeseen. Vuoden kolmas lähettiläskoulutus järjestetään verkkokoulutuksena 25.9.-2.10. Koulutus pitää sisällään webinaareja, ennakkotehtäviä, keskusteluja, itsenäisesti suoritettavia tehtäviä ja tietenkin verkostoitumista

Lue lisää