Viimeinen hetki osallistua Ay-oikeudet.fi -kampanjaan!

Ay-oikeudet.fi -kampanjan kärkenä on tänä vuonna Kolumbia.

Kolumbia on ammattiyhdistysaktiivien murhatilastojen kärkimaita. Vuoden 2012 aikana Kolumbiassa tapettiin kymmeniä ammattiyhdistysten jäseniä.

Väkivalta ja uhkaukset ay-aktiiveja vastaan jatkuvat, vaikka Kolumbian hallitus on julkisesti tuominnut hyökkäykset. Väkivallasta ovat pääasiassa vastuussa puolisotilaalliset ryhmät, joiden tiedetään toimineen myös yhteistyössä turvallisuusjoukkojen kanssa.

Myös hallitusta vastustavat sissiryhmittymät syyllistyvät väkivaltaan ay-aktiiveja vastaan. Rankaisemattomuus on yleistä. Vaikka joidenkin julkisuutta saaneiden ihmisoikeusloukkausten tutkinnoissa on edistytty, useimmat ay-aktiiveihin kohdistuneisiin  hyökkäyksiin syyllistyneet välttävät edelleen vastuunsa.

Kolumbian hallituksen lunastettava lupauksensa

Kampanjan nettisivulla Ay-oikeudet.fi oleva vetoomus on kohdistettu maan presidentille Juan Manuel Santosille. Vetoomuksessa vaaditaan, että presidentti toteuttaa hallituksensa lupauksen estää ammattiyhdistysaktiiveihin kohdistuvat ihmisoikeusloukkaukset.

Vetoomuksessa vaaditaan maan hallitusta myös varmistamaan, että ammattiyhdistysaktiiveja ja ihmisoikeuspuolustajia vastaan tehdyt ihmisoikeusloukkaukset tutkitaan riippumattomasti ja perusteellisesti ja rikoksiin syyllistyneet tuodaan oikeuteen.

Kampanja alkoi huhtikuussa.

Aiheeseen liittyvää

Suomalaisjärjestöt vaativat ihmisoikeuksien kunnioittamista Kolumbiassa

Kolumbialaiset ovat osoittaneet mieltään muun muassa verouudistusta vastaan. Maan johto on saanut laajaa arvostelua siitä, millä tavoin se on kohdellut mielenosoittajia.

Lue lisää

SASK selvitti työntekijöiden oikeudet viidessä maassa – ne toteutuvat kohtuullisesti paperilla mutta eivät käytännössä

Oikeus perustaa ammattiyhdistys ja kuulua siihen on YK:n ihmisoikeusjulistuksessa linjattu oikeus. Tuoreen tutkimuksen mukaan se jää paikoin haaveeksi SASKin hankemaissa Brasiliassa, Kolumbiassa, Guatemalassa, Nepalissa ja

Lue lisää

Anna palautetta sask.fi:stä

  If you are human, leave this field blank.Anna palautetta tai kehitysideoita sask.fi:stäVoit lähettää alla olevalla lomakkeella meille palautetta ja ideoita sivustoomme liittyen. Myös saavutettavuuteen liittyvät

Lue lisää