Viimeinen hetki osallistua Ay-oikeudet.fi -kampanjaan!

Ay-oikeudet.fi -kampanjan kärkenä on tänä vuonna Kolumbia.

Kolumbia on ammattiyhdistysaktiivien murhatilastojen kärkimaita. Vuoden 2012 aikana Kolumbiassa tapettiin kymmeniä ammattiyhdistysten jäseniä.

Väkivalta ja uhkaukset ay-aktiiveja vastaan jatkuvat, vaikka Kolumbian hallitus on julkisesti tuominnut hyökkäykset. Väkivallasta ovat pääasiassa vastuussa puolisotilaalliset ryhmät, joiden tiedetään toimineen myös yhteistyössä turvallisuusjoukkojen kanssa.

Myös hallitusta vastustavat sissiryhmittymät syyllistyvät väkivaltaan ay-aktiiveja vastaan. Rankaisemattomuus on yleistä. Vaikka joidenkin julkisuutta saaneiden ihmisoikeusloukkausten tutkinnoissa on edistytty, useimmat ay-aktiiveihin kohdistuneisiin  hyökkäyksiin syyllistyneet välttävät edelleen vastuunsa.

Kolumbian hallituksen lunastettava lupauksensa

Kampanjan nettisivulla Ay-oikeudet.fi oleva vetoomus on kohdistettu maan presidentille Juan Manuel Santosille. Vetoomuksessa vaaditaan, että presidentti toteuttaa hallituksensa lupauksen estää ammattiyhdistysaktiiveihin kohdistuvat ihmisoikeusloukkaukset.

Vetoomuksessa vaaditaan maan hallitusta myös varmistamaan, että ammattiyhdistysaktiiveja ja ihmisoikeuspuolustajia vastaan tehdyt ihmisoikeusloukkaukset tutkitaan riippumattomasti ja perusteellisesti ja rikoksiin syyllistyneet tuodaan oikeuteen.

Kampanja alkoi huhtikuussa.

Jaa artikkeli: