Pelastetaan kehitysyhteistyö!

Kehitysyhteistyöstä ollaan näillä näkymin leikkaamassa 30–40 prosenttia, mikä romuttaisi monen järjestön tekemän työn ja vaikuttaisi miljoonien köyhien elämään. Yhteensä vähennys on lähes 400 miljoonaa, sanoi kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan kehityspoliittinen asiantuntija Niina Mäki eilen Ylen uutisessa

– Kyllä se tuntuu monessa järjestössä, kun leikkaukset tehdään kaikki kerralla. Käytännössä monessa järjestössä projekteja, joita on aloitettu, joudutaan ajamaan alas ja monessa järjestössä toiminta tulee kokonaan loppumaan, Mäki ennakoi.

Ei köyhimmiltä!

Osassa tuen piirissä olevista maista Suomen kehitysyhteistyö on vaarassa päättyä kokonaan. Hauraissa valtioissa leikkausten seuraukset ovat erityisen vakavat. Suomelta on väärä valinta jättää auttamatta maailman heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä.

– Kun näin raa’alla kädellä leikataan, siellä on tyttöjä ja poikia jotka eivät pääse kouluun, teitä joiden rakentaminen on aloitettu, mutta ei jatketa ja paljon muuta, sanoi Mäki.

Järjestöt vaativat vetoomuksessa, että hallitus kohtuullistaa kaavailtuja kehitysyhteistyön leikkauksia. Suunnitellut leikkaukset kehitysyhteistyömäärärahoihin ovat kohtuuttoman rajut ja uhkaavat halvaannuttaa kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun.

SASK on mukana vetoomuksessa. Kerrotaan yhdessä Suomen päättäjille, että maailman heikoimmassa asemassa olevat ihmiset tarvitsevat meidän tukeamme!

Allekirjoita vetoomus

Aiheeseen liittyvää

Kehityspolitiikan tulosraportti: Järjestöjen kehitysyhteistyö on tuloksellista – tätä Suomen verorahoilla saadaan aikaan

Suomen kehitysyhteistyö on vaikuttavaa ja tuloksellista, selviää tänään keskiviikkona julkaistusta kehityspolitiikan tulosraportista. Maailman monet kriisit korostavat pitkäjänteisen kehitysyhteistyön tärkeyttä.

Lue lisää

Finlandia kajahti komeasti, kun kehitysyhteistyöjärjestöt vetosivat hallitusneuvottelijoihin

Suomi ei käännä selkäänsä maailmalle -kampanjan vetoomus luovutettiin eilen hallitusneuvotteluja vetävälle Kokoomukselle.

Lue lisää

Toivotaan yhdessä Reilua joulua!

Tänäkin jouluna SASKin joulukeräyksellä autetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia työntekijöitä. Muistetaan heitä, joiden työ ei taukoa joulunpyhinäkään.  SASK joulukortti 2020 Maailmaa koetteleva pandemia on iskenyt voimakkaimmin niiden

Lue lisää