Työmaat maailmalla tuottivat tuloksia

Tuntuvia palkankorotuksia, lukuisia uusia työehtosopimuksia ja paremmin toimivia ammattiliittoja. SASKin hankkeiden tulokset viime vuodelta ovat mukavaa kuultavaa. Toimintaa keskitettiin yhä harvempiin maihin, ja se tuntui kantavan hedelmää.

– Valtaosasta hankkeita saavutettiin selkeitä parannuksia työntekijöiden oikeuksiin ja työehtoihin. Siihen voimme olla tyytyväisiä, iloitsee SASKin kehittämispäällikkö Riitta Soveri.

Eniten hankkeita toteutettiin viime vuonna Latinalaisessa Amerikassa. Kymmenestä pääkohdemaasta rahallisesti suurimmat olivat Intia, Kolumbia ja Filippiinit. Afrikassa tärkeimmät kohdemaat olivat Ghana ja Mosambik.

Suurin osa hankkeista oli koulutushankkeita, joissa osallistujien osaamista parannettiin muun muassa työturvallisuudessa, ay-oikeuksissa ja järjestäytymisessä. SASKin koulutuksiin osallistui yli 18 000 ihmistä.

Lue lisää SASKin hankkeista ja toiminnasta Työmaana maailma -lehdestä. Lehti saapuu lähipäivinä kaikkien SASKin kannatusjäsenten postilaatikoihin. Sähköistä versiota voit lukea täältä.

SASKin työmaat vuonna 2013

  • 68 hanketta 49 maassa
  • Kymmenestä pääkohdemaasta merkittävimmät Intia ja Kolumbia
  • Hanketoimintaan käytettiin runsaat 5 miljoonaa euroa
  • Eniten hankkeita liittyi koulutukseen
  • Hankkeiden toimintoihin osallistui reilut 106 000 ihmistä

Aiheeseen liittyvää

Koronavirus ja työelämä maailmalla

Koronavirusepidemia koskettaa tällä hetkellä meitä kaikkia. Kokosimme esimerkkejä siitä, kuinka koronavirus vaikuttaa työläisten elämään SASKin toimintamaissa.

Lue lisää

Maailmalla koronan aikaan

Koronapandemia on osoittanut uudella tavalla, kuinka samankaltainen voi työntekijöiden kokemus olla riippumatta siitä, missä maassa tai maanosassa elää. Riittää, että työskentelee samalla alalla. Isoin ero

Lue lisää

Pitkäjänteistä työtä työelämän ihmisoikeuksien puolesta

Kymmenen vuotta ei ole aika eikä mikään, jos tavoitteena on parantaa vaikkapa kahden miljoonan indonesialaisen työehtoja. SASKin hankkeissa vuonna 2019 saavutetut tulokset ovat vaatineet paitsi

Lue lisää