Nenäpäivä tuotti yli 2,1 miljoonaa maailman lasten hyväksi

Tänä vuonna maailman lasten hyväksi on kerätty 2,16 miljoonaa euroa. Keräys jatkuu vuoden loppuun saakka.

SASK on yksi yhdeksästä järjestöistä, joiden kautta apu viedään eteenpäin. SASK tukee Nenäpäivä-varoin muun muassa lasten koulunkäyntiä Nepalissa ja lapsityön vastaista taistelua Intiassa.

SASKin Intian ohjelmakoordinaattori Manoranjan Pegun mukaan Nenäpäivä-varoin on tuettu merkittävää työtä lasten oikeuksien parantamiseksi.

− ­Miltei neljännes maailman lapsityöläisistä on Intiassa, joten työlle on kysyntää. Nenäpäivä-varoin on saavutettu merkittäviä virstanpylväitä Intian muuttamisessa lapsityöstä vapaaksi.

Nenäpäivän tuotto ohjataan SASKin lisäksi kahdeksan järjestön työhön maailman lasten auttamiseksi. Nenäpäivän tuella myös Suomen UNICEF, Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Fida International, Solidaarisuus ja Suomen Lähetysseura parantavat pysyvästi lasten elämää ympäri maailman.

Aiheeseen liittyvää

Nenäpäivä tulee taas!

On jälleen Nenäpäivä-keräyksen aika. Vuoden hauskin kampanja on samaan aikaan vakavalla ja tärkeällä asialla maailman lasten hyväksi. SASK on yksi järjestöistä, jonka työhön lahjoitusvaroja käytetään.

Lue lisää

Lapsityö

Lapsen täytyy saada olla lapsi. Siellä, missä SASK mahdollistaa paremman toimeentulon vanhemmille, yhä harvemman lapsen täytyy tehdä työtä. Lapsi pääsee kouluun – ja köyhyyden kierre voi

Lue lisää

Lasten paikka on koulussa, ei töissä!

Suomessakin lapsityö oli yleistä vielä sata vuotta sitten. Ammattiliittojen pitkäjänteinen työ myötävaikutti palkkakehitykseen. Palkkatason noustua vanhemmilla oli varaa lähettää lapsensa kouluun. Kun vanhemmat tienaavat tarpeeksi,

Lue lisää