Muista hikipajoissa työskenteleviä ja toivota läheisillesi Reilua joulua!

Tänäkin jouluna SASKin joulukeräyksellä autetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia työntekijöitä.

Joulupukin pajassa lahjoja nikkaroivat tontut ovat sympaattinen ajatus. Moni paja vain sijaitsee kaukana kehittyvissä maissa, jossa ahertavatkin tonttujen sijaan tavalliset työntekijät huonoissa oloissa.

Silti ei ole syytä kadottaa iloista joulumieltä, päinvastoin: se vain paranee, kun ilahduttaa ihmisiä reilulla joulutervehdyksellä.

SASKin Reilua joulua -keräyksen varoilla tuetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia työntekijöitä eri puolilla maailmaa. Pitkäjänteisen työn tuloksena muun muassa kotiapulaisina työskentelevien naisten ja tyttöjen työ- ja elinolot kohenevat Mosambikissa, Kolumbiassa, Filippiineillä ja Indonesiassa.

– Näillä naisilla ei usein työn takia ole mahdollisuutta yhteiseen joulunviettoon perheensä kanssa. SASKin tuella heille on neuvoteltu vapaapäiviä, lomia, elämiseen riittäviä palkkoja ja vaikka eläkkeitä monissa maissa, SASKin varainhankinnan suunnittelija Ellinoora Vesala sanoo.

– Näin heidänkin lapsensa pääsevät nauttimaan yhteisestä ajasta vanhempien kanssa, kunnon ravinnosta, koulunkäynnistä ja ehkä jopa jouluna lahjoista.

Mosambikilainen Calucha elättää kotiapulaisena pientä poikaansa ja kehitysvammaista pikkuveljeään Bessaidea. SASKin tukeman ammattiliiton avulla hänellä on nykyään yksi vapaapäivä viikossa. Kuva: Meeri Koutaniemi

Ammattiliitot, yritykset, ammattiosastot, paikallisyhdistykset tai muut yhteisöt voivat osallistua esimerkiksi lahjoittamalla joulumuistamisiin tarkoitetut rahat Reilua joulua -keräykseen.

Vuonna 2017 Palvelualojen ammattiliitto PAM sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL osoittivat henkilökunnan joululahjoihin varatut rahat SASKille ja tervehtivät näin työntekijöitään solidaarisella eleellä.

Lahjoittamalla saa käyttöönsä SASKin sähköisen joulukortin, jonka voi lähettää eteenpäin sidosryhmille, asiakkaille tai vaikka jäsenistölle joulutervehdyksenä.

Jos haluaa tehdä lahjoituksen yksityishenkilönä, saa SASKin sähköisen joulukortin henkilökohtaiseen käyttöön.

Reilua joulua -keräykseen on osallistunut jo iso joukko yksityishenkilöitä, ammattiosastoja ja järjestöjä, kuten SAK, Paperiliitto, Pardia ja SEL.

Toivota sinäkin Reilua joulua!

Lue lisää työn tuloksista.

 

Aiheeseen liittyvää

Toivotaan yhdessä Reilua joulua!

Tänäkin jouluna SASKin joulukeräyksellä autetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia työntekijöitä. Muistetaan heitä, joiden työ ei taukoa joulunpyhinäkään.  SASK joulukortti 2020 Maailmaa koetteleva pandemia on iskenyt voimakkaimmin niiden

Lue lisää

Reilua joulua

SASKin Reilua joulua -keräyksellä tuetaan tulevana jouluna Nepalista ja Intiasta muun muassa Persianlahden maihin lähteviä siirtotyöntekijöitä. Heihin kohdistuvat ihmisoikeusloukkaukset ovat nousseet valokeilaan Qatarin miesten jalkapallon

Lue lisää

Muistetaan heitä, jotka eivät jouluna voi olla rakkaidensa luona – toivotaan yhdessä Reilua joulua!

SASKin Reilua joulua -keräyksellä tuetaan tulevana jouluna Nepalista ja Intiasta muun muassa Persianlahden maihin lähteviä siirtotyöntekijöitä.

Lue lisää