Muista hikipajoissa työskenteleviä ja toivota läheisillesi Reilua joulua!

Tänäkin jouluna SASKin joulukeräyksellä autetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia työntekijöitä.

Joulupukin pajassa lahjoja nikkaroivat tontut ovat sympaattinen ajatus. Moni paja vain sijaitsee kaukana kehittyvissä maissa, jossa ahertavatkin tonttujen sijaan tavalliset työntekijät huonoissa oloissa.

Silti ei ole syytä kadottaa iloista joulumieltä, päinvastoin: se vain paranee, kun ilahduttaa ihmisiä reilulla joulutervehdyksellä.

SASKin Reilua joulua -keräyksen varoilla tuetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia työntekijöitä eri puolilla maailmaa. Pitkäjänteisen työn tuloksena muun muassa kotiapulaisina työskentelevien naisten ja tyttöjen työ- ja elinolot kohenevat Mosambikissa, Kolumbiassa, Filippiineillä ja Indonesiassa.

– Näillä naisilla ei usein työn takia ole mahdollisuutta yhteiseen joulunviettoon perheensä kanssa. SASKin tuella heille on neuvoteltu vapaapäiviä, lomia, elämiseen riittäviä palkkoja ja vaikka eläkkeitä monissa maissa, SASKin varainhankinnan suunnittelija Ellinoora Vesala sanoo.

– Näin heidänkin lapsensa pääsevät nauttimaan yhteisestä ajasta vanhempien kanssa, kunnon ravinnosta, koulunkäynnistä ja ehkä jopa jouluna lahjoista.

Mosambikilainen Calucha elättää kotiapulaisena pientä poikaansa ja kehitysvammaista pikkuveljeään Bessaidea. SASKin tukeman ammattiliiton avulla hänellä on nykyään yksi vapaapäivä viikossa. Kuva: Meeri Koutaniemi

Ammattiliitot, yritykset, ammattiosastot, paikallisyhdistykset tai muut yhteisöt voivat osallistua esimerkiksi lahjoittamalla joulumuistamisiin tarkoitetut rahat Reilua joulua -keräykseen.

Vuonna 2017 Palvelualojen ammattiliitto PAM sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL osoittivat henkilökunnan joululahjoihin varatut rahat SASKille ja tervehtivät näin työntekijöitään solidaarisella eleellä.

Lahjoittamalla saa käyttöönsä SASKin sähköisen joulukortin, jonka voi lähettää eteenpäin sidosryhmille, asiakkaille tai vaikka jäsenistölle joulutervehdyksenä.

Jos haluaa tehdä lahjoituksen yksityishenkilönä, saa SASKin sähköisen joulukortin henkilökohtaiseen käyttöön.

Reilua joulua -keräykseen on osallistunut jo iso joukko yksityishenkilöitä, ammattiosastoja ja järjestöjä, kuten SAK, Paperiliitto, Pardia ja SEL.

Toivota sinäkin Reilua joulua!

Lue lisää työn tuloksista.

 

Aiheeseen liittyvää

SASKin joulukampanjalla tuetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia työntekijöitä

Tänä jouluna sinä voit muistaa maailman heikoimmassa asemassa olevia työntekijöitä. Osallistumalla SASKin joulukampanjaan ilahdutat samalla ystäviäsi eettisellä joulutervehdyksellä. Osallistuneet järjestöt Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHLPalvelualojen ammattiliitto PAMSuomen

Lue lisää

Nenäpäivä-kampanja kerää rahaa maailman lapsille

Valtakunnallinen Nenäpäivä-kampanja maailman lasten auttamiseksi alkoi 26. lokakuuta. Kampanja pyörähti käyntiin Helsingin keskustan Nenäkulmaksi muuttuvasta Elisa Kulmasta, jonne Nenäpäivä avaa kaikille avoimen, ilmaisen pallomeren. – Haluamme

Lue lisää

Phyo Sandar Soe: Vaatetyöläisen perheessä ei syödä hyvin

Maanantaina 24. huhtikuuta tuli kuluneeksi neljä vuotta siitä, kun Rana Plazan vaatetehdas romahti Bangladeshissa, ja yli 1100 ihmistä sai surmansa. Teollisuushistorian suurimman onnettomuuden muistoksi vietetään Vaatevallankumousta.

Lue lisää