Mosambikin talkoomatkalaiset valmiina lähtöön

Marraskuussa SASKin talkoomatkalle Mosambikiin lähtevä viidentoista SASKin kannatusjäsenen ja ay-aktiivin joukko kokoontui viime viikonloppuna Kiljavan opistolla. Heille koulutettiin perusteet SASKin toiminnasta, ay-liikkeen kansainvälisestä työstä ja Mosambikin kulttuurista.

Reipas ja hyvin innostunut porukka, SASKin viestintäpäällikkö Jukka Pääkkönen totesi koulutusviikonlopun päätteeksi.

Talkoomatkajoukkue lähtee tutustumaan SASKin ja suomalaisen ay-liikkeen hankekohteisiin Mosambikissa. Matkalle on valittu erityisesti sellaisia henkilöitä, jotka ovat luottamusmiehiä tai ammattiosastonsa hallituksessa. Kevään haussa hakemuksia saapui yli 70.

Tavoitteena on, että talkoomatkalaiset voivat hyödyntää kokemustaan suomalaisesta ay-toiminnasta matkallaan. Matkan toinen tavoite on viestinnällinen: talkoomatkalle osallistuvat levittävät kokemustaan ay-liikkeen tekemästä kehitysyhteistyöstä työpaikoillaan, omissa ammattiosastoissaan ja ystäväpiireissään.

Laaja ammattien kirjo

Talkoomatkalle lähtevien keski-ikä on 45 vuotta. Nuorin on syntynyt vuonna 1986 ja vanhin vuonna 1959. SAK:laisia ammattiliittoja edustaa 7 lähtijää, STTK:laisia 5 ja akavalaisia 3. Lähtijöistä naisia on kymmenen ja miehiä viisi.

Ammattien kirjo on laaja ja monipuolinen. Matkaan lähtee lähettämötyöntekijä, koneenkuljettaja, virastomestari, sopimusala-asiamies, ohjelmistosuunnittelija, kodinhoitaja, palopäällikkö, verkkotuottaja, visualisti, kätilö, sairaanhoitaja, järjestelmäasiantuntija, fysioterapeutti, opettaja ja ylitarkastaja.

Talkoomatkaa voi seurata SASKin verkkosivujen kautta: matkalaiset ylläpitävät blogia ja matkasta kerrotaan myös SASKin Facebook-sivuilla www.facebook.com/www.sask.fi. Matka alkaa 4. marraskuuta ja takaisin Suomeen joukko palaa 17. marraskuuta.

Lisätietoa SASKin talkoomatkoista

Teksti ja kuva: Aleksi Vienonen / SASK

Aiheeseen liittyvää

Kolmen lapsen äiti kouluttautui ammattiliiton tuella maalariksi, ja nyt tähtäimessä on siirtotyö

Nepalilasen Sashikala Subban perhe ei näe nälkää kotimaassa, mutta lasten paremman tulevaisuuden takia äiti on lähdössä ulkomaille töihin.

Lue lisää

Haku SASKin lähettiläskoulutukseen on auki!

Haku SASKin vuoden ensimmäiseen lähettiläskoulutukseen on auki. Lue lisää ja hae mukaan!

Lue lisää

Hae mukaan SASKin lähettiläskoulutukseen!

Koulutus järjestetään Helsingissä 7.–9.10.2022. Haku koulutukseen on auki 11. syyskuuta asti. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille 15. syyskuuta mennessä.

Lue lisää