Korona kasvattaa naisten hoivataakkaa

Naisten panos lasten, sairaiden ja vanhusten apuna on kasvanut entisestään, kun eristäminen ja sulkutoimet ovat vaikeuttaneet hoivapalvelujen saantia Latinalaisen Amerikan ja Karibian maissa. SASK pyrkii edistämään naisten asemaa työpaikoilla ja yhteiskunnassa.
Naisia ja tyttöjä pyykillä Kolumbian Quibdossa. Korona on lisännyt Latinalaisen Amerikan naisten työtaakkaa entisestään. Kuva: Jesús Abad Colorado/IPS

Koronapandemia on kasvattanut tuntuvasti hoivatyön taakkaa, joka lankeaa pääasiassa naisille Latinalaisen Amerikan ja Karibian maissa, YK-järjestöt arvioivat.

YK:n Latinalaisen Amerikan ja Karibian talouskomissio muistuttavat, että jo ennen koronaa alueen naiset omistivat palkattomalle hoivatyölle kolminkertaisen ajan miehiin verrattuna.

Nyt naisten panos lasten, sairaiden ja vanhusten apuna on kasvanut entisestään, kun eristäminen ja sulkutoimet ovat vaikeuttaneet hoivapalvelujen saantia.

Vaikka palkaton hoivaaminen on äärimmäisen tärkeää työtä, ”se on edelleenkin näkymätöntä, aliarvioitua ja vailla huomiota talous- ja sosiaalipolitiikassa”, järjestöt raportoivat. Niiden mukaan toipuminen pandemiasta vaatii hoivatyön arvostuksen nostamista uudelle tasolle.

SASK pyrkii työllään edistämään naisten asemaa työpaikoilla ja yhteiskunnassa. 

Artikkeli: International Press Service 

 

Aiheeseen liittyvää

Naisten oikeudet

SASK tekee työtä sen puolesta, että tasa-arvo toteutuisi työpaikoilla ja naiset olisivat aktiivisia toimijoita ammattiliitoissa.

Lue lisää

Korona pysäytti sukupuolten tasa-arvokehityksen kehittyvissä maissa

Parempaan pandemianjälkeiseen maailmaan tarvitaan voimakkaita naisia.

Lue lisää

Korona kurittaa kaupunkeja maaseutua kovemmin

Yhdistyneiden kansakuntien katsauksen mukaan koronapandemian aikana tehdyt yhteiskuntien sulkemiset ovat vaikuttaneet erityisesti kaupunkeihin. Pandemian aikana esimerkiksi naisten turvattomuus on lisääntynyt. SASK tekee pitkäjänteistä työtä muun

Lue lisää