Paremmat palkat Kambodzan vaatetyöntekijöille – vetoa pääministeriin

Kansainvälistä kunnon työn päivää vietetään 7. lokakuuta. Voit osallistua lähettämällä Kambodzan pääministerille vetoomuskirjeen, jossa vaaditaan reilua korotusta tekstiilityöntekijöiden minimipalkkaan.

Kansainvälisten ammattijärjestöjen maailmanlaajuinen Kambodza-toimintapäivä on 17. syyskuuta. Viime helmikuinen toimintapäivä auttoi vapauttamaan 23 työntekijää, jotka olivat osoittaneet mieltään maan alhaista palkkatasoa vastaan.

Kambodzan tekstiili- ja jalkineteollisuus tuo maalle viisi miljardia dollaria tuloa vuodessa. Kambodzalaiset alan ammattiliitot vaativat minimipalkan korottamista sadasta dollarista 177 dollariin eli vähän alle 140 euroon kuussa. Esitys uusista minimipalkoista on menossa palkoista neuvottelevan toimikunnan käsittelyyn lokakuun alussa.

Teollisuuden ammattiliittojen kansainvälinen järjestö IndustriALL, ammattiliittojen kattojärjestö ITUC ja yksityisten palvelujen UNI järjestävät kampanjatempauksia Kambodzan suurlähetystöjen edustalla. Kambodzalla ei ole lähetystöä Suomessa, mutta viesti menee perille minkä tahansa lähetystön kautta.

Voit käyttää viestisi pohjana mallikirjettä – tai lähettää sen sellaisenaan. Kambodzan lähetystöjen yhteystiedot ovat tässä.

Sähköpostin lähettäminen vaatii vähän enemmän vaivaa kuin pelkkä linkin klikkaaminen, mutta se on helppo yhdistää kansainvälisen ay-liikkeen Kunnon työn päivään. Jaa vetoomus sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #kunnontyönpäivä. Voit käyttää myös kampanjajulistetta Facebook-profiilikuvanasi.

Aiheeseen liittyvää

Mitä MM-kisoista jäi käteen Qatarin siirtotyöntekijöille?

Kansainväliset ammattiliitot ilmaisevat huolensa Qatarin siirtotyöntekijöiden tilanteesta jalkapallon MM-kisojen jälkeen. Kuten pelättiin, ihmisoikeuskysymykset eivät ole edenneet.

Lue lisää

Ihmisoikeuksia ja vaalitulosta kunnioitettava Myanmarissa – suomalaiset järjestöt antavat tukensa kansalaisyhteiskunnalle

SASK ja sen suomalaiset kumppanit Myanmarin hanketoiminnassa SAK, STTK, Teollisuusliitto, Rakennusliitto ja Ammattiliitto PRO esittävät tukensa kansalaisyhteiskunnalle ja vaativat ihmisoikeuksien sekä demokratian kunnioittamista.

Lue lisää

Mikä ihana päivä kuluttaa!

Kysymällä myyjältä esimerkiksi tuotteen eettisyydestä herätät tietoisuutta ja pidät yritykset kiinnostuneina tuotannon vastuullisuudesta. Osallistumalla kansalaistoimintaan tai ay-liikkeeseen voit vaikuttaa aktiivisemmin. Äänestämällä taas voit vaikuttaa siihen,

Lue lisää