Tavoitteena hyvinvoiva työntekijä

SASKilla on käynnissä noin 40 kehitysyhteistyöhanketta Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Toimintamme tavoitteena on itsenäinen, vahva, jäsentensä hallitsema ja myös rahoittama keskusjärjestö tai ammattiliitto, joka pystyy takaamaan työntekijöilleen ihmisarvoisen työelämän. Kaikessa työssä täytyy toteutua ILOn määrittelemät työntekijöiden perusoikeudet ja työstä tulee maksaa elämiseen riittävää palkkaa.

SASKin hankkeet parantavat yhteistyökumppaniemme toimintakykyä muun muassa tarjoamalla ja tukemalla koulutusta. Toteutamme myös työsuojeluhankkeita ja sosiaalisia hankkeita. Hankkeet valmistellaan kumppanin kanssa yhdessä ja ne toteutetaan paikallisen järjestön omalla työvoimalla.

Osa ay-liikkeen kansainvälistä työtä

Hankkeemme ovat osa maailmanlaajuista kehitysyhteistyötä ja samalla osa ay-liikkeen kansainvälistä työtä. Olemme Suomen ainoa kehitysyhteistyöjärjestö, jonka toimintaympäristö on työelämä. Toimimme muun muassa vaarallisia työoloja, lapsityövoiman väärinkäyttöä ja työvoiman halpamyyntiä vastaan.

SASKin toimintaa rahoittavat jäsenliitot ja Suomen valtio. Yksittäinen ammattiosasto, paikallisjärjestö tai ammattiliiton jäsen voi tukea hankkeitamme liittymällä kannatusjäseneksi tai lahjoittajaksi.

Suomessa vaikutamme politiikan ja talouselämän päätöksentekijöihin, ammattiyhdistysliikkeeseen ja kansalaisjärjestökenttään tarjoamalla tietoa ja ratkaisuja kehittyvien maiden tilanteesta erityisesti työelämän näkökulmasta. Tiedotamme hankkeidemme toteutumisesta, järjestämme kampanjoita ja olemme mukana yhteisissä tapahtumissa ja tempauksissa.

SASKin hankkeet

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät kyllästyivät huonoihin työoloihin Kolumbiassa

Kolumbian telepalvelualan yrityksen, Teleperformancen, työntekijät vaativat neuvotteluja paremmista työoloista. Työntekijät, jotka palvelevat maailman suurimpia teknologiayrityksiä, ovat ilmoittaneet järjestäytyvänsä ja haluavansa parantaa työolojaan. Työntekijät vaativat ranskalaislähtöistä

Lue lisää

Liittojohtaja irtisanottiin ilman perusteluita, työntekijät vaativat oikeutta

Ammatillisen järjestäytymisen estäminen, ”union busting”, on edelleen ongelma, kun puhutaan työntekijöiden oikeuksista. Bangladeshissa ammattiliiton pääsihteeri sai potkut, kun alkoi taistella ulkoistuksia vastaan.

Lue lisää

Työntekijän paras apu on ammattiliitto

Raportin mukaan kansainväliset vaatebrändit voisivat tehdä paljon enemmän tukeakseen työntekijöiden järjestäytymistä. Tällä viikolla vietetään vaatevallankumousviikkoa Rana Plazan vaatetehtaan romahtamisen muistoksi.

Lue lisää