Finnwatchin tutkija todettiin syylliseksi Bangkokissa

Vuosia jatkuneen oikeustaistelun seurauksena Etelä-Bangkokin tuomioistuin totesi Finnwatchin tutkija Andy Hallin syylliseksi ananasmehuyritys Natural Fruitin nostamassa oikeusjutussa. Hallia syytetään yrityksen maineen pilaamisesta.

Andy Hall tuomittiin 200 000 bahtin sakkoihin ja kolmen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tuomiota ja sakkoja pienennettiin sillä perusteella, että Hall on ihmisoikeuspuolustaja.

– Olemme järkyttyneitä oikeuden päätöksestä emmekä osanneet odottaa sitä oikeudessa esitettyjen todisteiden valossa. Tämä on surullinen päivä ihmisoikeuksille ja sananvapaudelle Thaimaassa, toteaa Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.  

Natural Fruit haastoi Hallin oikeuteen vuonna 2013 sen jälkeen, kun Hall teki Finnwatchille raportin suomalaisissa kaupoissa myytävien tuotteiden vastuullisuudesta. Muun muassa Pirkka- ja Rainbow-merkkien alla myytävien mehujen takaa löytyi vakavia ihmisoikeusrikkomuksia, kuten alhaisia palkkoja ja pakkotyötä.

Yritys on nostanut kaikkiaan neljä oikeusjuttua Andy Hallia vastaan. Suomalaisten yritysten globaaleja vaikutuksia tutkiva Finnwatch jatkaa edelleen Hallin tukemista oikeustaisteluissa.

Tapaus on saanut paljon kansainvälistä julkisuutta, ja myös Suomessa on osoitettu mieltä Andy Hallin vapauttamiseksi syytteistä.

Lue Finnwatchin englanninkielinen tiedote täältä.

Aiheeseen liittyvää

Ihmisarvoinen työ

SASKin tavoitteena on taata kaikille työelämän ihmisoikeudet: ihmisarvoinen työ ja elämiseen riittävä palkka.

Lue lisää

Kahvin karvas jälkimaku

Elämiseen riittävä palkka on tavoitteena kaikissa SASKin hankkeissa. Kun vanhemmille maksetaan säällinen palkka, heillä on vara elättää perheensä eikä lasten tarvitse tehdä töitä vaan he

Lue lisää

Oikeus kunnon työhön kuuluu kaikille

Ihmisarvoinen työ on kestävin keino vähentää köyhyyttä. Kun työntekijöille maksetaan elämiseen riittävä palkka, heillä on mahdollisuus elättää perheensä, lähettää lapsensa kouluun ja köyhyyden kierre katkeaa.

Lue lisää