Filippiinien tulvien tuhot vielä selvittämättä

Viikko sitten Filippiineillä nousseet tulvat ovat aiheuttaneet tuhoa ja kärsimystä.

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskuksen SASKin Manilan toimisto ja henkilöstö ovat kuitenkin välttyneet tulvamassojen tuhovaikutukselta. SASKin ja suomalaisten ammattiliittojen tukemiin hankkeisiin tulvilla arvioidaan olevan suurempi vaikutus.

Avustushankkeiden voimavaroja käytetään nyt tulvista selviämiseen. Esimerkiksi Suur-Manilan alueella sijaitseva SASKin tukema päiväkoti on toiminut tilapäisenä evakuointikeskuksena.

Tulvavedet ovat aiheuttaneet eniten tuhoa Suur-Manilan köyhimmillä alueilla, joissa myös SASKin tukemat avustushankkeet pääosin sijaitsevat. Vielä on epäselvää, aiheuttavatko tulvavedet edellisen, vuonna 2009 tapahtuneen suurtulvan kaltaisen humanitäärisen kriisin.

Aleksi Vienonen/SASK

Aiheeseen liittyvää

”Avoimeen keskusteluun on vielä pitkä matka Filippiineillä”

SASKin vapaaehtoinen lähettiläs Maiju Salminen tapasi toukokuussa Suomessa vierailleet filippiiniläiset ammattiyhdistysaktiivit Rodel Abenojan ja Mercedes Abucayonin. Lue Maijun blogikirjoituksesta, millaisia ajatuksia tapaaminen herätti!

Lue lisää

Maailmalla koronan aikaan

Koronapandemia on osoittanut uudella tavalla, kuinka samankaltainen voi työntekijöiden kokemus olla riippumatta siitä, missä maassa tai maanosassa elää. Riittää, että työskentelee samalla alalla. Isoin ero

Lue lisää

Myanmarin työntekijät mukana rauhanomaisissa protesteissa – armeija pidättää ay-väkeä

Myanmarin sotilasvallankaappaus osoittaa, että armeijan keinot ovat vähissä. Kun kansa on yhdistänyt voimansa yli yhteiskuntaluokkien ja keksii yhä uusia keinoja vastustaa armeijaa, sotilaat eivät osaa

Lue lisää