Hallituksen tänään esittämä kanta eduskunnalle on karua luettavaa. Hallitus kannattaa komission esittämiä heikennyksiä EU:n yritysvastuusääntelyyn, vaikka ne ovat kova kolaus ihmisoikeuksille ja ympäristölle. Suomen ei tulisi mahdollistaa yritysvastuudirektiivin vaikuttavuuden heikentämistä, vaan aktiivisesti vastustaa sitä ja puolustaa neuvotteluissa kansainvälisten vastuullisuusnormien noudattamista.
Vaatetehtaiden turvallisuutta parantava sopimus säästää ihmishenkiä ja parantaa yli 20 miljoonan työntekijän elämää.
Monivuotinen Nenäpäivä-keräys maailman lasten hyväksi päättyy Nenäpäivä-säätiön lopettaessa toimintansa. SASKin ja muiden taustajärjestöjen pitkäjänteinen kehitysyhteistyö kuitenkin jatkuu.
SASK ja joukko muita suomalaisia järjestöjä sekä yrityksiä laati työ- ja elinkeinoministeriölle kannanoton, jossa ne esittävät näkemyksensä EU:n komission omnibus-esityksen ongelmista.
Vapaaehtoisten yhteisöterveydenhoitajien ansiosta synnytys johtaa Nepalissa yhä harvemmin äidin tai vauvan kuolemaan. Mutta ylpeys työstä ei elätä, tarvitaan palkkaa. Naiset ovat heränneet vaatimaan sitä.
Kotiapulaisten ja heidän lastensa tilanteen parantamisessa on vielä hurjasti työtä tehtävänä maailmalla. Neljä viidestä kotiapulaisesta on epävirallinen työntekijä, vailla työelämän perusoikeuksia.
Komission tänään julkaisema niin sanottu omnibus-esitys on ajamassa koko EU:n yritysvastuusääntelyn kaaokseen.
SASK-lähettiläs Julianna Brandt-Smal palkittiin vammaisaktivismistaan muun muassa kutsulla Linnan juhliin viime vuonna. Tänä vuonna hän kouluttaa muita lähettiläitä vammaisuudesta ja on mukana SASKin teemavuodessa nostamassa esiin globaalia näkökulmaa asiaan.
Yritysten vastuullisuutta koskeva sääntely eteni EU:ssa hienosti viime vuonna. Nyt komissio uhkaa vesittää sääntelyä, joka on jo käynnissä tai alkamassa jäsenmaissa. Esimerkiksi Suomi valmistelee juuri omaa yritysvastuulakiaan.