Yli 100 ay-aktiivia pidätettiin Turkissa

Viranomaiset hyökkäsivät Turkin ay-liikettä vastaan 28 kaupungissa ympäri maata. Seurauksena pidätettiin 100 ay-aktiivia. Yhteensä poliisi on antanut 167 pidätysmääräystä väitetyistä yhteyksistä terroristijärjestöihin. Maan viranomaiset ovat aiemminkin vedonneet terrorismin vastaisiin lakeihin ay-aktiiveja kohtaan kohdistuneissa iskuissa.

Huhtikuussa Ankaran rikostuomioistuin aloittaa oikeudenkäynnin, jossa syytettyinä ovat 72 KESKin jäsentä ja johtajaa. Euroopan komissio on arvostellut Turkin rikosoikeusjärjestelmää, sillä syytetietoja pimitetään, yksityiskohtaisia vangitsemis- ja pidätyspäätöksiä ei ole saatavilla ja oikeudenkäyntiä edeltävät pidätykset ovat pitkiä. Komissio tuomitsi ”terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa koskevan lainsäädännön soveltamisen, joka on johtanut perusoikeuksien jatkuvaan rikkomiseen”.

Vetoomuksessa vaaditaan pidätettyjen ay-aktiivien välitöntä ja ehdotonta vapauttamista. Lisäksi vaaditaan, että viranomaiset lopettavat ay-aktiivien häirinnän sekä heidän leimaamisensa terroristeiksi.

Pääset englanninkieliseen vetoomukseen tästä.

Jaa artikkeli: