Uruguayn talkoomatkapäiväkirja: Osa 21

3.12.2012 23:31

Uusi kuukausi ja ensimmäinen päivä uudessa paikassa. Juan Lacaze 14 000 asukkaan kaupunki. Meno on huomattavasti vilkkaampaa kuin aikasemmassa Cherro Chato kylässä.

Päivä lähti käyntiin vierailulla paikallisen paperiliiton tiloissa jossa herrat Washington, Carlos ja Marcello (pääsihteeri) esittelivät hienoja tilojaan (rakennettu -88) kertoen liiton toimminnasta ja historiasta.

Jäseniä on siinä 380–400 välissä, järjestäytymisasteen ollessa 90 %.
90-luvulla tekivät paljon yhteistyötä Ruotsalaisten paperiliittojen kanssa. Tiedonvaihdon lisäksi saivat myös rahallista tukea laajentaa toimitilojaan (entisten käydessä liian ahtaaksi) Lisäksi perustivat Olof Palmen nimeä kantavan päiväkodin. Josta ovat erityisen ylpeitä.

Päiväkodin infot:
– 250 lasta (100 lasta vielä jonossa)
– Ikähaarukka 0-4v.
– 16 työntekijää. Toimivat 2-vuorossa. Lisäksi lasten vanhemmat/isovanhemmat osallistuvat myös hoitamiseen (esim. parisen tuntia päivässä tai miten ehtivät)
– Hakevat lapset kotoa 3km päästä olevasta lähiöstä
– Ruotslaiset huonekalut (ei Ikea)
– Päiväkodin työntekijöitten palkan maksaa suuremmaksi osaksi paperiliitto, hallitus maksaa osan.
– Eivät saa kuntatukea, vaan liitto maksaa kaikki, esim. Kunnossapidon
– 2008 siellä vieraili maan historian ensimmäinen vasemmisto presidentti Tabare Vazguez

Meidän tuleva remonttikohde selvisi samalla. Päiväkodin ulkoseinät. Se projekti alkaa keskiviikkona

Iltapäivällä Washington lähti esittelemään meille ranta-aluetta Asteita oli siinä +30C joten varsin mukava rantakävelyilma.

Venesatamalla pongattiin purjevene jossa oli Suomen lippu. Ja tovin päästä sieltä kömpi veneen omistaja esiin. Asko oli ollut Keskolla ollut jonkinlainen johtaja ennenkuin siirtyi eläkkeelle ja siitä lähtien viettänyt talvet purjehtimassa etelä-amerikassa (asuneet 4 vuotta Piriapoliksen kaupungissa) ja kesät Suomessa. Ihan kiva tapa viettää eläkepäiviään! Ainiin kertoi vielä hänen pojastaan joka on Kongossa kirkon ulkomaanavustusjärjestössä töissä. Joten oli luonnollinen uteliasuus meidän talkooryhmää kohtaan.

Helteisin tunnelmiin

– Marko

Mikä ihmeen talkoomatka? Vastaus löytyy täältä

Jaa artikkeli: