Näin SASK toimii

SASKin tavoitteena on tehdä maailmasta parempi paikka työntekijöille. Sellainen, jossa yksikään ei kuole tai sairastu työnsä vuoksi, olot ovat ihmisarvoiset ja työ myös elättää. Me tiivistämme sen näin: Kestävin keino poistaa maailmasta köyhyys ja eriarvoisuus on ihmisarvoinen työ, josta saa elämiseen riittävää palkkaa.

SASK yhteistyökumppaneineen tukee työntekijöitä, jotta he pystyvät edistämään asemaansa työpaikalla ja koko yhteiskunnassa. Parhaiten työoloja valvoo työpaikalla toimiva, itsenäinen ammattiliitto. Yhdessä työntekijät pystyvät vaikuttamaan yhteiskuntaan laajemminkin, esimerkiksi parantamaan työlainsäädäntöä ja sosiaaliturvaa. Se lisää yhteiskunnan vakautta.

SASK toimii työntekijöiden hyväksi 10 pääkohdemaassa Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä vaikuttaa kotimaan kehityspolitiikkaan käymällä maailman työntekijöiden oikeuksia koskevaa keskustelua. Käynnissä on tällä hetkellä noin 40 kehitysyhteistyöhanketta

Työelämän oikeudet kunniaan

SASKin tavoite on, että Kansainvälisen työjärjestön ILOn määrittelemiä työelämän perusoikeuksia kunnioitetaan kaikkialla. Niitä ovat 

  • oikeus järjestäytyä eli kuulua ammattiliittoon
  • oikeus solmia työehtosopimuksia
  • pakkotyön kielto
  • lapsityön kielto
  • syrjinnän kielto.

SASKin jäsenjärjestöjä ovat suomalaiset ammattiliitot ja keskusjärjestöt. Tarjoamme kaikille toiminnastamme kiinnostuneille mahdollisuuden tulla mukaan vähentämään eriarvoisuutta ja vaikuttamaan maailman työolojen parantamiseen. Tule mukaan SASKin tukijaksi!

SASKin hankkeet kartalla

SASKin hankkeet löytyvät kartalta. Tutustu hankkeiden kuvauksiin klikkaamalla tai erillisestä hankelistasta

Jaa artikkeli: